Annyi titkom maradt... – Száz éve született Szabó Magda

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, 2017. június 20. - 2018. március 4.
Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából nagyszabású kiállítással tiszteleg az írónő életműve előtt a Petőfi Irodalmi Múzeum. A szemléletformáló gyerekkori hatások, a szülők és a szülőváros, Debrecen, a felmenők és a rokonok, …
….valamint az írónő alma materének, a Dóczi Gimnáziumnak a világa és jellegzetes alakjai is felvillannak a tárlaton, amely bemutatja, hogyan épültek be az életút egyes szereplői, helyszínei és motívumai Szabó Magda magánmitológiájába. De olyan ikonikus regények, mint a Freskó, Az őz, a Katalin utca vagy a Disznótor keletkezéstörténetét is megismerhetjük Szabó Magda személyes tárgyaival illusztrálva a kiállításon, továbbá láthatjuk az írónő kézírását és aláírásait, beszippanthatjuk kedvenc illatát és belelapozhatunk kedvenc folyóiratába is.
2017.06.26
|
(11 kép)


Bács Emese kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, 2018. november 22. - 2019. január 6.

Látatlan/Unseen - Timkó Bíbor kiállítása.
Budapest, Fiktív Pub, 2018. november 26. - 2019. február 10.

Foltvarró kiállítás.
Budapest, Óbudai KK – Békásmegyeri KH, november 26. - december 11.

Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.