Egy (jó) nyári kaland a Balatonnál

Hogy mi mást lehet csinálni a Balatonnál a strandoláson kívül? Például bobozni, vízi csúszdázni vagy a bátorságodat fitogtatni egy kötélpályán, a tihanyi fák lombjai között. Egy biztos, alábbi ötleteink is igazolják, hogy a magyar tenger környékén tényleg képtelenség unatkozni.
Balatoni Bob Szabadidőpark – Balatonfűzfő
www.balatonibob.hu 
 
Fergeteges, panorámás kilátású bobpályán száguldozhatsz Balatonfűzfőn a tó elképesztő látképében gyönyörködve. A klasszikus nyitott útvonal mellett azonban itt egy nagyon különleges, alagutas zárt pályán is kipróbálhatod magadat, ha nem félsz a kanyaroktól, bukkanóktól, na meg a sötétségtől. Ráadásul Balatonfűzfőn nem csak az az extra, hogy belátod az egész tavat, esőben sem kell ugyanis lemondanod az élményről, hiszen a védett bobokban egy kiadós nyári zápor esetén sem fogsz bőrig ázni. 
 
Kalandsziget Kalandpark – Tihany
kalandsziget-tihany.hu 
 
A legendás és egyben meseszép félsziget Balatonfüred felőli bejáratához közelítve, az út mentén már messziről is jól láthatók a kalandpark fákra épített kisebb-nagyobb akadályai. Ha bírod a magasságot és persze a kihívásokat, ráadásul Tihanyban nyaralsz, akkor ne hagyd ki ezt a különleges, minden korosztály számára felejthetetlen élményt nyújtó óriás játszóteret.  
 
Annagora Aquapark – Balatonfüred
www.annagora.com
 
A víz, a wellness és a csúszdák szerelmeseinek kedvenc helye a balatonfüredi aquapark, ahol 12 csúszdakülönlegességgel várnak, ha vizes kalandra vágynál. Míg az őrült folyó, anakonda- és kamikazecsúszdákon színpompás gumikarikákkal csobbanhatsz a medencébe, addig a Hagyma elnevezésű zöld óriás másként dobogtatja meg a szíved, már ha imádod az adrenalint: itt ugyanis hirtelen, magasról csapódsz a medencébe. Azonban akkor sem kell elkeseredned, ha a csúszdázás nem a te „sportod”: wellness részleg, hullámfürdő és jakuzzi vár rád, ha a nyugisabb pihenésre szavazol. 
 
Kalandstrand – Gyenesdiás
www.kalandstrand.hu 
 
A Keszthelyi-öbölben, varázslatos természeti környezetben kalandozhatsz Gyenesdiás nem mindennapi akadálypályáján. Miközben éppen a hézagos deszkahídon, a drótkötélpályán vagy pedig a „félelmetes” kötélindákon teszteled a bátorságodat, az elképesztően kék vízben gyönyörködhetsz. Ráadásul az sem semmi, hogy az élményt korosztálytól függetlenül bárkivel megoszthatod, hiszen a Kalandstrand 2 éves kortól akár egészen időskorig is használható.  
 
Est-tipp:
 
Nehogy leégj! 
 
Remek időtöltés lehet az árnyas fák alatt, kellemes hűvösben csimpaszkodni a kalandparkban, vagy vízből vízbe ugrálni a balatonfüredi csúszdáknál, azonban a nagy izgalmak közepette se feledkezz meg a naptej használatáról, nehogy aztán a nappali izgalmak után este majd kellemetlen, égető kalandban legyen részed. 
 
Kurcz Orsi
2017.07.03
|


Film premierek

Éjszakai játék

amerikai vígjáték, 90 perc, 2018

A víz érintése

amerikai-kanadai kalandfilm, 123 perc, 2017

A Pentagon titkai

amerikai történelmi dráma, 115 perc, 2017
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
 
Budapest, A38 Hajó, február 23. 20:00
 
Játék
Varázslatos élményben lehet része azoknak, akik március 2. és 4. között a Homoktövis utcai Vasas Jégcentrumba (volt Jégpalota) látogatnak, itt kerül ugyanis megrendezésre a Budapest Kupa nemzetközi szinkronkorcsolyázó verseny.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.