A Radnóti évadzárása

Sok változás történt a Radnóti Miklós Színház életében az elmúlt évadban. Az igazgató, Kováts Adél első önállóan vezetett évadát rögtön egy arculatváltással indította. Innovatív elképzelések megfogalmazásával, új irányok kijelölésével újrapozícionálta a Radnóti Színházat.
A piros-fehér váltás letisztultsága és a designtudatosság a Magyar Formatervezési Tanács figyelmét is felkeltette, és Design Management Díjra jelölték a színházat.  
 
Érezhető a visszajelzésekből, hogy a szakma mellett a közönség is szociálisan érzékeny, társadalmi problémákra reagáló színházként tartja számon a Radnótit. Az idei bemutatóik és a repertoárdarabok mellett 11 olyan párbeszéd-eseményük volt, amelyeknek célja az érzékenyítés és a minket körülvevő problémák beemelése volt a közbeszédbe.  
 
Budapest legkisebb kőszínháza ebben az évadban 5 új darabot mutatott be, fiatal rendezővel nyitotta és zárta a bemutatók sorát. Ifj. Vidnyánszky Attila Iván, a rettenete az előadáshoz illő kifejezéssel élve nagyon jól pörgött. Csató Kata rendezte Ofélia árnyszínházát egy kiugróan sikeres bemutató követte, Alföldi Róbert rendezésében a Futótűz. A Téli rege volt a negyedik bemutató Szabó T. Anna újrafordításában, ami különleges látványvilágával és rendezői értelmezésével vívta ki a legnagyobb elismerést, a rendező Valló Péter.
 
A színház a költészet napján, 13 év után felújítva bemutatta Bálint András Arany-estjét, hozzájárulva ezzel az Arany János emlékév programsorozatához. Végül ötödik bemutatóként Fehér Balázs Benő A játékost rendezte meg, amelyet Dosztojevszkij kisregényéből Fekete Ádám adaptált színpadra. Az évad 200 előadással zárult, 46 626 eladott jeggyel és 97,38%-os látogatottsággal. 
2017.07.03
|


Játék
A műfaját posztapokaliptikus turbópopként definiáló Einstand garantálja a forró hangulatot.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.