Udo Zimmermann és Morgane Heyse nyerte az Armel Operafesztivált

Udo Zimmermann Weisse Rose című operája, a svájci Biel Solothurn Zenekar és Színház produkciója nyerte el a legjobb előadás díját az Armel Operafesztivál kedd esti jubileumi gálaestjén a budapesti Thália Színházban, a legjobb énekesnek járó elismerést a francia Morgane Heyse szoprán kapta.
Az Arte-Közönségdíjat Rufus Wainwright Prima Donna című operája érdemelte ki a Pannon Filharmonikusok előadásában, Alföldi Róbert rendezésében. Alföldi Róbert rendező az Armel Operafesztivál tízéves történetében kiemelkedő művészi teljesítményéért eddig háromszor kapta meg a legjobb előadás díját, és most negyedszer a közönségdíjat. 
 
Az Armel Operafesztivál zsűrije az idén különdíjjal jutalmazta Petrovics Eszter televíziós rendezőt, a fesztivál előadásainak rendkívül magas színvonalú élő közvetítéséért az ARTE Concert csatornán. Az indoklás szerint Petrovics Eszter kilenc éve rendezi kimagasló színvonalon az Armel Operafesztivál előadásainak élő közvetítését. 
 
Az idén tizedik alkalommal megrendezett Armel Operafesztivál szervezőinek célja az alapításkor az operaritkaságokat és főként kortárs műveket bemutató nemzetközi operaesemény létrehozása volt, amelyben ötvözni tudnak egy operaénekeseknek szóló nemzetközi tehetségkutató versenyt és egy évente öt produkciót bemutató fesztivált. A fesztivál idén is öt produkcióval várta a közönséget június 28. és július 3. között Budapesten a Thália Színházban és Bécsben a MuTh Koncertteremben. 
 
(MTI) 
2017.07.05
|


Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.