Novellákkal dobják fel a budapesti villamos- és buszmegállókat

Hamarosan számos budapesti busz- és villamosmegállóban olvashatják az utasok az Álljon meg egy novellára! nevű irodalmi pályázat húsz legjobb művét.
A JCDecaux médiavállalat pályázatára mintegy 2500 munka érkezett, ezekből választotta ki a legjobb húszat, valamint a három nyertest a Grecsó Krisztián vezette zsűri.  
 
A győztes alkotást a Budapesten tanuló 20 éves piliscsévi Somogyi Katalin írta, aki a Katicabogár című novellájával 300 ezer forintot nyert az elismerés mellé. Kapcsolás című írásáért második díjat és 200 ezer forintot nyert Orosz Adél, a 100 ezer forinttal járó harmadik helyet pedig Somogyi Boglárka - Somogyi Katalin testvére - szerezte meg a Néha nem baj, hogy lerombolsz kicsit című novellájával - közölte a médiavállalat kedden az MTI-vel. 
 
A három győztes novella mellett a másik 17 legjobb írást is megjelentetik az utasvárókban. Az alkotásokról angol fordítás készült, hogy a turistaszezonban Budapestre látogató külföldiek is benyomásokat szerezhetnek a magyar irodalomról. 
 
Közönségszavazást is rendeznek: a városszerte kihelyezett novellák az interneten - a jcdecauxnovella.blog.hu címen magyarul, a jcdecauxshortstories.blog.hu oldalon pedig angolul - is olvashatóak, ahol lehetőség van a szavazásra. A legtöbb szavazatot elérő írás szerzőjét értékes könyvcsomaggal járó közönségdíjjal jutalmazzák. 
 
(MTI) 
2017.07.05
|


Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.