Andy Serkis: „A Háború középpontjában egyértelműen Cézár karakterfejlődése áll”

Volt már King Kong és Gollam, ám a legjobb alakítását Cézárként, a lázadó majmok vezetőjeként nyújtotta. Andy Serkis egy újfajta színjátszás vezéralakja, aki A majmok bolygója: Háborúban ismét lenyűgöz mindenkit. Vajon lehet ebből Oscar-jelölés?

53 éves.

 

A Gyűrűk Ura-filmekben használt két „egy gyűrű" közül övé az egyik.

 

Idén mutatják be első filmrendezését, a Breathe-et.

Mi vár Cézárra a harmadik részben? 
 
Miután a Forradalomban megölte Kobát, gyakorlatilag a saját fogadalmát szegte meg, miszerint majom majmot nem ölhet. Vezetőként ez egy olyan pont, ahonnét sok mindent meg kell változtatnia. A népével egyfajta exodusba kezd a Muir erdőből, ám egy kataklizma mindent megváltoztat, és az ezzel járó mély dráma megérinti őt, és ismét döntési helyzet elé állítja. Fájdalmas, de ő is kénytelen a pusztítás útjára lépni. Az új történetben új találkozások várnak rá, és ezek a találkozások nagy hatást gyakorolnak rá. A Háború középpontjában egyértelműen Cézár karakterfejlődése áll. 
 
Mintha minden részben az ő szenvedése állna a középpontban… 
 
Nem egyszerű számára, hogy egyszerre szolgálja a családját és a népét, mert ez a két dolog sok esetben kizárja egymást, súlyos döntések elé állítva őt. 
 
Az egyik fontos találkozása a Steve Zahn által játszott új majomkarakterrel lesz, aki egyedül él egy síparadicsomban… 
 
Cézárnak rá kell jönnie, hogy az elszabadult vírus nem minden majomra hatott ugyanúgy, és ez sokkoló azoknak a majmoknak, akik a Muir erdőségből érkeztek. 
 
Steve számára a motion capture (mozgásrögzítős eljárás – a ford.) új élmény volt. Hogy birkózott meg vele? 
 
Steve kiváló színész, gyorsan belejött. Színészként pedig ez is csak arról szól, hogy minél jobban megértsük a karakterünket, és beleéljük magunkat a szerepbe. A játéka amúgy is nagyon fizikális, ami ebben a filmben semmiképp sem hátrány, ráadásul Steve nagyszerű komédiás, aki rengeteget tudott hozzátenni a szerephez. 
 
A motion capture technológia fejlődött valamit az előző rész, a Forradalom óta? 
 
A folyamat lényege most is ugyanaz. Reggel megérkezünk, belebújunk a ruhákba, ránk helyezik az érzékelőket és a kamerákat… Az arcrögzítő kamerák azok, amik sokat fejlődtek. A legnagyobb változás, hogy most már ezzel a technológiával a szabadban is könnyen tudunk forgatni, nem kell ragaszkodnunk a stúdiódíszletekhez. A mostani kamerákkal ilyen körülmények között is könnyebben tudunk mozogni. 
 
Mi jelentette számotokra a legnagyobb kényelmetlenséget? 
 
A második részből máig él bennem az emlék, hogy mennyire nedves körülmények között forgattuk. Óriási volt a páratartalom, elképesztő forróságban kellett dolgoznunk. Most ennek pont az ellenkezője volt az igaz. Sokszor embertelen hidegben forgattunk. 
 
És ez volt a legnagyszabásúbb történet mind közül… 
 
Ilyen szempontból szerintem organikusan fejlődött a sorozat. Az első rész még egy szinte intim, családi történet volt, míg a folytatás már egy nagyobb majomközösség sorsát mutatta be. Most ehhez képest még tovább léptünk. 
 
És 65 mm-es filmre forgattatok… 
 
Volt szerencsém látni néhány felvételt: hidd el, egészen elképesztő. Matt Reeves rendezői víziója, James Chinlund csodász díszletei és Mike Seresin operatőri munkája megérdemelte, hogy ilyen különleges eszközzel rögzítsék. 
Tulu/InterCom
2017.07.10
|


Film premierek

Ultra

francia-görög-magyar-német dokumentumfilm, 83 perc, 2017

Kingsman: Az Aranykör

amerikai-angol akcióvígjáték, 141 perc, 2017

Isten hozott Németországban

német vígjáték, 116 perc, 2016

Hetedik alabárdos

magyar vígjáték, 90 perc, 2017

A LEGO Ninjago film

amerikai-dán animációs film, 106 perc, 2017

47 méter mélyen

amerikai-angol-dominikai horror, 89 perc, 2017

Viktória királynő és Abdul

amerikai-angol életrajzi dráma, 106 perc, 2017

A kairói eset

dán-francia-német-svéd krimi, 106 perc, 2017
Játék
Thomas Webb (Callum Turner) jómódú család gyermeke, aki véletlenül megtudja, szülei házassága közel sem olyan idilli, mint képzelte: apja (Pierce Brosnan) egy fiatalabb nővel (Kate Beckinsale) csalja a feleségét.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
18:10
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:20
Vademberek hajszája
új-zélandi vígjáték, 2016
18:25
Az utolsó taxi Darwinba
ausztrál romantikus filmdráma, 2015 (feliratos)
18:45
Derült égből szerelem
amerikai-kanadai romantikus film, 2009
18:50
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.