Best of Diploma 2017

Budapest, Magyar Képzőművészeti Egyetem, 2017. július 5. - augusztus 20.
A Magyar Képzőművészeti Egyetem idén végzett festő, szobrász, grafikus, intermédia és látványtervező szakos hallgatóinak legjobb diplomamunkáiból láthatunk válogatást a Best of Diploma 2017 című tárlaton.
Az évek során immár hagyománnyá vált tanévzáró kiállítás idén először egész nyáron megtekinthető az egyetem Andrássy úti épületében. 
 
A Best of Diploma kiállítóit az öt tanszék mesterei javasolták, a kiválasztott tizenhét végzős az elmúlt öt éve művészi munkájának összegzését tárja elénk. A festő, szobrász, grafikus, intermédia és látványtervező szakos hallgatók alkotásai, valamint a – Magyar Nemzeti Múzeum Megmentett műkincsek című tárlatán bemutatott – restaurátor diplomamunkákról összeállított tablók méltóképpen szemléltetik a Magyar Képzőművészeti Egyetemen folyó művészeti oktatás sokszínűségét és friss szemléletét, valamint számot adnak arról, merre is tart jelenleg a fiatal magyar képzőművészet hazánkban. 
 
A tizenhét kiválasztott munka között ott találjuk a látványtervező szakos Giliga Ilkát és Pajor Patrícia Zsanettet, a festő szakos Erményi Mátyást, Garamvölgyi Gábort, Kecső Endrét és Rózsa Luca Sárát, a képgrafika szakos Gaál Katalint, Moravszki Katát és Pollmann Sára Zsófiát, a szobrász szakos Kotormán Ábel Csongort, Becskei Andort és Ecsedi Zsoltot, a tervezőgrafika szakos Pjeczka Edinát, Gál Barbarát és Laborc Zsófiát, valamint az intermédia szakos Mikulán Dávidot és Mihályi Barbarát. Végigjárva a kiállítást minden bizonnyal hallunk még a legtöbbjükről.  
 
2017.07.10
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.