Gilbert és George: Bűnbak-képek Budapestnek

Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2017. július 8. - szeptember 24.
Kifejezetten a Ludwig Múzeum tereire szabott hatásos látvánnyal várja a látogatót Gilbert & George projektje, a 2013-ban született Bűnbak képek, amely ezt megelőzően már számos kiállítóhelyen bemutatkozott.
Az olasz Gilbert Prousch és az angol George Passmore kerek ötven éve dolgozik együtt. A Gilbert & George néven elhíresült művészpáros első akciója 1967-ben volt, ők tették meg az első lépéseket a body art felé. Fő témájuk a modern városi létezés, műveik középpontjában mindig ők maguk állnak, mintegy „élő szobrokként” tekintenek önmagukra, a test náluk egyfajta médium.
 
„Elegáns megjelenésükkel gúnyt űznek az arisztokráciából, miközben a tabuk és művészeti konvenciók határait feszegetve az aktuális társadalmi jelenségekről kommunikálnak műveikben.” A Bűnbak képek „a modern nyugati világot tárják elénk Gilbert & George szociológiai környezetén keresztül, feltérképezve a lakói együttélése és interakciói által keltett feszültségeket”.
2017.07.10
|


Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.