1000 kísértetszerű utópisztikus lény árasztotta el Hamburg utcáit a G20 csúcstalálkozóján

2017. július 5-én több száz, sárral borított lény jelent meg Hamburgban - csendben tiltakozva a G20-csúcstalálkozó ellen. A kétórás helyszíni performance-t a 1000 GESTALTEN szervezte.
Az előadással a csoport üzenni akart Németországnak és a világnak, hogy harcoljon egy jobb és szolidárisabb emberiségért ezekben a nehéz időkben. 
 
A 1000 GESTALTEN előadása az átváltozás és a felnövekedés túláradó története. A poros agyaghéjakkal borított lények olyan társadalmat idéznek fel, amely elvesztette a szolidaritás érzését, végül pedig az önzés és az elfogultság bűnével szennyezi magát. Mégis, egy bizonyos pillanatban a történet során a csoport tagjai drámai erővel vetik le a második, szennyes bőrt – és ez a mozdulat azt a népet szimbolizálja, amely felszabadítja magát a merev ideológiai struktúráktól. Más szóval ez olyan társadalmat jelez, amely leküzdi a politikai zűrzavart, és a tolerancia, a nyitottság és a konstruktív diskurzus iránti igény ismét emberek alkotta, színes társadalmat formál. 
 
A 1000 Gestalten (1000 ALAK) szóvivői nyilatkozatában elmondja: „Nem várhatunk arra, hogy a világ leghatalmasabb államai megváltoztatassák a világot, ki kell fejeznünk a saját felelősségünket, mégpedig most! Szeretnénk emlékeztetni a világot, hogy a közösségtudaton és az együttérzésen keresztül fejezi ki egy nemzet az identitását. Kampányunk azt a tényt hivatott szimbolizálni, hogy sokan már nem akarnak a kapitalizmus pusztító hatásaival együtt élni. Ami végül megment minket, az nem a bankszámlánk, hanem egy segítő kéz. " 
 
A 1000 GESTALTEN idén februárban alakult, válaszul a világ eseményeire, és köszönhetően a több mint száz önkéntesnek és a több hetes előkészítő munkának, a projekt sikeresen zajlott le. Ez a csoport a Neu am See kulturális egyesület szervezésével és támogatásával, valamint a Gängeviertel Hamburg és az Alles Allen művészeti együttműködésével jött létre.  
 
 
1000 GESTALTEN / G 20 Hamburg Summit from 1000 GESTALTEN on Vimeo.
2017.07.11
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.