Programok a Balatonnál

2017. július 13-19.
Dübörög a főszezon a Balatonnál, számtalan programmal csábítva a tó partján nyaralókat. Füreden a 17. Fina Vizes Világbajnokság versenyszámaival várják a sportrajongókat, ám kulturális és gasztrorendezvényből sem lesz hiány az elkövetkező egy hétben.
Alsóörs
Sirály park  
július 13–19. III. Alsóörsi Sörfesztivál 
www.alsoors.hu  
 
35 sörfőzde 150 féle sörét kóstolhatjuk a délutáni és esti hőségben. Magyar, cseh, belga, angol és német sörökkel, street-fooddal és klasszikus fesztiválételekkel, valamint esti koncertekkel, DJ-kkel, sörkóstolókkal és a sörtörténeti előadásokkal várnak mindenkit.  
 
Badacsony  
július 14–19. Badacsony Bor7 
www.badacsony.com 
 
A Borgasztronómiai fesztiválon kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór- és könnyűzenei programokkal, kézműves bemutatókkal és Badacsony messze földön híres boraival várják a borok szerelmeseit.  
 
Balatonboglár  
Platán strand, Parti sétány 
július 13–15. 19h XVIII. Jazz és a Bor Fesztiválja 
www.kultkikoto.hu 
 
A mediterrán hangulatú téren esténként két jazz koncert és több borász várja a látogatókat.  
 
Balatonboglár  
Strand  
július 17–19. Babel Sound – Világzenei Fesztivál 
www.babelsound.hu 
 
Az immár hét éves Babel Sound Fesztivál idén is nagyot fog ütni! Valódi kultúrtalálkozó, ahol egymást érik a koncertek és egyéb, főként zenés és táncos programok. Az egy hét alatt bemutatkozik Spanyolország, Bulgária, Görögország, Szerbia, Izrael, Olaszország, India, Indonézia, Hollandia, Afrika, Latin-Amerika, a roma kultúra és természetesen a magyarok is képviseltetik magukat. Ingyenes! 
 
Balatonfüred  
július 14-30. 17. FINA Világbajnokság 
www.fina-budapest2017.com 
 
Magyarország ad otthont a világ harmadik legnagyobb sporteseményének a 17. FINA Világbajnokságnak. Két város, öt helyszín, hat sportág, közel 2500 sportoló, 17 napig tartó versengés.  
 
Balatonfűzfő  
Sirály u., Föveny Strand 
július 14–15. III. Utcazene Fesztivál 
www.balatonfuzfo.hu
 
A program 14-én: 20h Sunset Lux, 22h Németh Patrícia accustic experience feat. Förhétz Tamás (Béke tér), 21h György Marci, 23h Seven Hills' Sound (Közösségi Ház). 15-én 20h Forró Ólom Zenekar, 22h Soul and Emotion (Béke tér), 21h P.O. Funk Unit, 23h Presence (Közösségi Ház).  
 
Fonyód  
Vigadó tér, Kutyás strand 
július 14–16. Dog Beach Fest 
www.fonyodinyar.com 
 
A Dog Beach Fest érdekes és hasznos programokkal, kutyás kiállítókkal várja a Fonyódra látogató kutyabarátokat. Kutyakiképző tanácsai, kiállítók portékái is színesítik az eseményt, de jelen lesz a Magyarországon egyedülálló önkiszolgáló kutyamosó is!  
 
Keszthely  
július 19-én Keszthelyi Sörfesztivál 
www.keszthely.hu  
 
A legnagyobb melegben is kellemes árnyékot nyújtó fákkal körbevett Balaton-parti sétányon várnak mindenkit, ahol sörök mellett röviditalokkal, steet-food ételekkel, édességekkel és kézműves árusokkal, zenei- és kulturális programokkal kedveskednek az idelátogatóknak.  
 
Zenepavilon  
(Balaton-part)  
július 14–16. 19h IX. Keszthelyi Folkfest – Néptáncfesztivál  
www.keszthely.hu  
 
Táncbemutatók és koncertek várják a látogatókat a 3 napos rendezvényen.  
 
Révfülöp  
július 14–16. XXV. Villa Filip Napok 
www.revfulop.hu 
 
A révfülöpi nyár kiemelkedő kulturális eseménye könnyűzenei, komolyzenei rendezvényekkel, utcabállal, folklórprogramokkal, táncbemutatókkal és gyermekrendezvényekkel.  
 
Siófok  
Fő tér  
július 13–16. 20.30h New Orleans Jazz Fesztivál 
www.siofokportal.com  
 
Magyarország legnagyobb tradicionális jazz eseményén az ország minden tájáról és külföldről is érkeznek zenekarok, akik a műfaj sokszínűségét mutatják be. Idén is fellép a Kossuth-díjas Hot Jazz Band zenekar.  
Siófok  
Kikötő  
július 18-án 20.30h Operetthajó 
www.siofokportal.com  
 
A Szent Miklós hajó fedélzetén az operett csillagai élőzenével, lendületes táncosokkal, valamint a világhírű művésznővel, Oszvald Marikával várja a nagyérdeműt, hogy a hagyományos operett világa a szenvedély, ármány, humor és szerelem feledhetetlen élményével rabul ejtse az operettrajongók szívét a Balaton habjain.  
 
Siófoki Nagystrand  
(Petőfi sétány 3.) 
július 13–19. Óriáskerék 
www.siofok.hu 
 
A 24 kabinnal rendelkező mobilkerékről egyszerre 144-en csodálhatják a Balaton tájait. Az élményen túl az Óriáskerékre váltott jegy 14 órától tartalmazza a strandbelépőt is, illetve a szervezők változatos kulturális programokkal várják a látogatókat.  
 
Veszprém  
Óváros tér  
július 13–16. Rozé, Rizling és Jazz Napok 2017  
www.veszpremfest.hu  
 
2017-ben is a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket, illetve naponta 3 koncerttel a hazai jazz élet és a jazzel határos műfajok fiatal képviselőit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók.  
 
Veszprém  
július 19-én Veszprémi Utcazene Fesztivál 
www.utcazene.hu  
 
Veszprém minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át: különböző stílusú (etno, jazz, blues, rock) utcai formációk zenélnek délelőttől késő éjszakáig a belvárosban. Ingyenes!  
 
Zánka  
július 15-16-án Zánkai Bor-Hétvégék 
www.zanka.hu  
 
Hangulatos nyári esték Zánkán, a Balaton partján, néptánc, népzene, könnyűzene, musical, operett, táncház, utcabál kicsiknek és nagyoknak. A Borhét alatt minden este vidám zene, borkóstolás várja a látogatókat. Ingyenes! 
 
 
2017.07.11
|


Film premierek

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

amerikai akcióthriller, 110 perc, 2018

Merülés a szerelembe

amerikai-francia-német-spanyol romantikus filmdráma, 112 perc, 2017

Kszi, Simon

amerikai romantikus filmdráma, 110 perc, 2018

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

német családi film, 105 perc, 2018

Felelsz vagy mersz!

amerikai horror, 100 perc, 2018
Játék
2018. július 4-7-ig az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron „szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.