Kedvenc helyek

Egyhetes kultúrőrület Balatonbogláron

Babel Sound - Balatonboglár, Szabadstrand, július 17-23.
Július 17-én startol az egyhetes kultúrőrület Balatonbogláron. A Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztiválon koncertek, táncházak, nemzetközi kulturális programok, kiállítások és kóstoltatások váltják egymást szinte folyamatosan, a részvétel pedig idén teljesen ingyenes.
Az immár hétéves világzenei fesztiválon ezúttal is egzotikus nemzetközi felhozatal várható minden délután 5-től. Az egy hét alatt bemutatkozik Spanyolország, Bulgária, Görögország, Szerbia, Izrael, Olaszország, India, Indonézia, Hollandia, Afrika (Marokkó, Szenegál, Guinea…), Latin-Amerika (Chile, Kolumbia, Argentina…), a roma kultúra, és természetesen a magyarok is képviseltetik magukat. Ahogy megszokhattuk, idén is olyan előadók jönnek, akik máshol nem láthatók. Muzsikálni fog többek között a holland Bandgladesh, az olasz Oi Dipnoi és Café Loti, a spanyol Miramundo, Ethnomada és Doctor Prats, valamint a szerb Naked. 
 
A koncertek mellett számos kulturális programmal is készülnek a szervezők. Lesz jógaoktatás, tánc, kézműves-foglalkozások - a velencei maszkkészítéstől a tésztagyúráson át a henna- és mandalakészítésig -, aki akar, megtanulhat dobon vagy tablán játszani, sőt, előadásokat is tartanak, például a marokkói teakultúráról vagy az indonéz zenefilozófiáról… 
 
A gasztronómia idén sem marad ki a programból: minden nap más nemzet konyháját ismerhetik meg az érdeklődők. A fesztivál egyik érdekessége, hogy maguk a távoli országokból érkező zenészek is fakanalat ragadnak, hogy elkészítsék népük egy-egy jellegzetes ételét. 
 
 
2017.07.14
|


Játék
A londoni Rory Ingham zavarba ejtően fiatal, ám máris a lábai előtt hever a szcéna. A 21 éves harsonás nemcsak hogy kiváló zenéket ír, de producerként is jeleskedik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.