Kedvenc helyek

Az Artisjus Budapestre hozza a svéd dalszerző tábort 2018-ban

Az adományokból fenntartott Songwriting Camps 2015 óta szervez dalszerző táborokat Európa-szerte. Most partnereivel közösen – az Artisjusszal, a Youtube-bal és a jogkezelőket tömörítő nemzetközi CISAC-kal – együtt már dolgozik a jövő évi budapesti tábor megvalósításán.
Az időpont és a helyszín is tudható már: 2018 februárjában rendezik meg az eseményt, ahova 21 tehetséges dalszerzőt és producert várnak a világ minden tájáról. Ők három napon keresztül a budapesti Brody House Hotelben fognak együtt dolgozni, új zenéket írni. Minden nap más és más csoportokba osztják őket a szervezők, és hét produceri stúdiót rendeznek be számukra, ahol akár a nap huszonnégy órájában elmerülhetnek a kreatív munkában. Az eszközöket szponzorok biztosítják: az M-Audio, a Genelec, a Fender és az Air Music Technology. A magyarországi támogató és szervező az Artisjus.
 
A tábor ötlete Niclas Molinder és az ABBA egyik tagja, Björn Ulvaeus fejéből pattant ki. A céljuk az volt, hogy olyan alkotói teret teremtsenek a szerzőknek, ahol tanulhatnak egymástól, és közösen írhatnak zenét anélkül a kényszer nélkül, hogy piacképes zenei anyagot kell elkészíteniük. Mind a szerzők, mind a képviselőik nagy örömmel fogadták az azóta egyre népszerűbbé váló kezdeményezést. A projekt a zászlajára tűzte a kulturális sokszínűséget, a nemek közötti egyenlőséget, az oktatást és a fenntarthatóságot, miközben a legfőbb célkitűzése az, hogy összehozza egymással a világ dalszerzőit és elősegítse a közös jövőbeli alkotómunkát.
 
A tábor korábbi résztvevői között van például Raphaella, Yemi Alade, Maegan Cottone, WIll Simms, Elof Loelv, Nate Campany, Krishane, Renaud Rebillard és Era Istrefi. 
 
A jelentkezés a magyar dalszerzők számára is ősszel indul, a végső döntést a résztvevők személyéről a svéd szervezők hozzák meg. 
 
További információ: dr. Tóth Péter Benjamin / Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület/ ptoth@artisjus.com
 
2017.07.17
|


Játék
Az ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.