Budapest romantikája

Budapest, Városliget Café, 2017. július 4. - augusztus 31.
Kalapos asszonyok és urak, fürdőkben napozó fiatalok és nagy masnis kislányok a századelőről Budapest ikonikus helyszínein, a Margitszigeten a vőlegényének pózoló fiatal nő, a Városligeti-tó felett a korlátba kapaszkodó kislány,…
…a Gellért-hegyről lepillantó csinos hölgy, régi korok autói és villamosai a főváros mai szemmel már kietlennek tűnő utcáin – ilyen és ehhez hasonló fotókat láthatunk a Városliget Caféban megnyílt Budapest romantikája című fotókiállításon.
 
A tárlatot pályázat előzte meg, a szervezők olyan, a főváros romantikus báját felvillantó családi fényképeket vártak a huszadik századból, 1990-ig bezárólag, amiket korábban még soha nem publikáltak. A kiírásra rengeteg izgalmas fotó érkezett a családi fényképalbumokból, a zsűri választása pedig egybehangzóan Knoll Szilvia pályázatára esett. A nyertes A Gellért Szálloda madártávlatból címet adta a beküldött képnek, amit így mutatott be:
 
„A fotót a nagyapám készítette, és a nagyanyám látható rajta. Tudtommal 1959-ben készült a Gellért-hegyen, háttérben a Szabadság híddal. A pályázatra egyébként több képet is beneveztem a nagyszüleim fotógyűjteményéből. Nagypapám, a város turistája – ezt a címet is adhatnám képsorozatomnak. Csepelen éltek, és – mint a képekből is kitűnik – nagyon szerettek Budapest nevezetességeihez ellátogatni. Nagypapámra jellemző volt, hogy minden ilyen kiruccanásra elvitte a fényképezőgépét, és rengeteg képet készített a tájról és a kirándulópartnereiről. Hobbiként tekintett a fotózásra, így nem meglepő módon sokat foglalkozott a képek beállításával és megkomponálásával, tagja volt egy fotóklubnak is.” 
2017.07.17
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.