Így készült az Atomszőke

Jason Bourne felett kissé eljárt az idő, és amúgy is itt volt az ideje, hogy egy dögös kémnő arassa le a babérokat. Charlize Theronnál alkalmasabbat keresve sem találhattak volna a feladatra. Benéztünk a nyár egyik legjobb akciófilmjének kulisszái mögé.
10. Charlize Theron az elejétől a projekt mellett bábáskodott producerként, és a John Wicket látva döntött úgy, hogy megszerzi David Leitch rendezőt a kémes akció-thrillerjéhez. 
 
9. Az Atomszőke alapját a The Coldest City (A leghidegebb város) című fekete-fehér noir képregény szolgáltatta, amit a filmváltozatban modernizáltak és sokkal akciódúsabbá tettek. 
 
8. A filmhez azért választották Budapestet forgatási helyszínül, mert a történet 1989-ben játszódik Berlinben, ami ma már sokkal modernebb város, mint annak idején volt. A mai Budapest hangulata és építészete sokkal közelebb van a ’89-es Berlinéhez, mint az igazi Berliné. 
 
7. Persze a spórolás sem volt utolsó szempont a stáb részéről: az Atomszőke látványos akció-thrillerhez képest kevés pénzből, mindössze 30 millió dollárból készült, így a budapesti olcsóbb forgatás is motiválta a producereket. 
 
6. Charlize Theront nyolc személyi edző készítette fel a film akciójeleneteire, és napi 4-6 órát gyakorolt hónapokon keresztül, hogy helyt tudjon állni. 
 
5. David Leitch rendező 3-5 mozdulatonként akarta megvágni az akciójeleneteket, csakhogy Theronnak annyira jól ment a munka, hogy akár húsz egymást követő mozdulatot is fel tudott vele venni. Ennek köszönhető, hogy hosszú beállításokban, keveset vágva tudták bemutatni a verekedéseket. 
 
4. A színésznő két foga is beletörött a megpróbáltatásokba. A vicces az, hogy nem valamelyik kaszkadőr húzott be neki ekkorát, hanem a megerőltetéstől annyira összeszorította a fogsorát, hogy megtörtént a baleset.  
 
3. A nemrég bemutatott Nyomd, bébi, nyomd!-hoz hasonlóan az Atomszőkét is popszámokra komponálták: leginkább az 1989-es Music Television európai részlegének akkoriban sokszor játszott dalait használva soundtrackként. 
 
2. A mainstream filmekben általában tartózkodnak attól, hogy összevert, monoklis és sebhelyekkel teli nőket mutassanak, de az Atomszőke szakítani akart ezzel a hagyománnyal: Charlize Theront mindjárt a film elején közelikben csodálhatjuk meg összevissza verve. 
 
1. A filmet négy hónappal a premierje előtt bemutatták Austinban a South by Southwest fesztiválon, ahol óriási közönségsikert aratott. 
2017.07.24
|


Film premierek

Kutyák és titkok

argentin-chilei-francia-portugál filmdráma, 94 perc, 2017

Viszlát, Christopher Robin

angol életrajzi dráma, 107 perc, 2017

The Commuter - Nincs kiszállás

amerikai-angol-francia krimi, 104 perc, 2018

Prince: Sign o’ The Times

amerikai-kanadai koncertfilm, 85 perc, 1987

Fortunata

olasz filmdráma, 103 perc, 2017

Kicsinyítés

amerikai-norvég sci-fi vígjáték, 135 perc, 2017
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
Kápolnásnyék, Halász kastély, 2017. május 1. - 2018. március 31.
 
január 11 - 17.
 
 
január 1 - 31.
Játék
Az előadás a belső világunk és a külső valóság közötti átmeneti térbe invitálja a nézőt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.