Borsos Miklós gyűjteményes kiállítása

Budapest, Várkert Bazár, július 14. - szeptember 24.
A 20. századi magyar képzőművészet meghatározó alkotójának változatos műfajokban és anyagokban kibontakozó életművét mutatja be a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum együttműködésével született kiállítás.
A festőként indult Borsos Miklós (1906–1990) a harmincas évek elején vette utoljára kezébe az ecsetet, majd végleg a szobrászat mellett kötelezte el magát, és új, önálló plasztikai világot teremtett márványszobraival, rézdomborításaival és érmeivel. A most nyílt tárlaton tematikus elrendezésben láthatjuk a művész munkáit: „a korai, archaikus szemléletű daraboktól az organikus absztrakciót képviselő érett korszakáig ívelő fő vonulat mentén külön szekciót képviselnek a festőművészi pályakezdés emlékei, művésztársaihoz, családtagjaihoz kötődő portrészobrai, zenei témájú alkotásai, a mitológiai témakör, valamint a természet világa”.
2017.07.24
|


Játék
A Zuboly egy olyan öszvér, amelyben huncutul forr össze a magyar népzene ősereje a slágervilág sutaságaival. A kujon hatosfogat előtt a Csángálló fűt be gyimesi és moldvai dallamokkal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.