Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában

Tác, Gorsium, 2017. március 25. - augusztus 20.
Az egykor virágzó Pompeji 79-ben történt katasztrófáját, az ott élt emberek mindennapjait és a gladiátorok világát mutatja be A Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című izgalmas tárlat, amely a romváros feltárásának anyagát őrző Nápolyi Régészeti Múzeumból érkezett a tavaly felújított Gorsium Régészeti Parkba.
A nagyszabású, látványos kiállítást korábban a szegedi Móra Ferenc Múzeumban láthattuk, a táci látogatóközpontban pedig augusztus 20-ig marad a tárlat, amelynek az egyik legérdekesebb és legmegrázóbb tárgya az a gipszöntvény, amely egy állapotos nő alakját őrizte meg az utókornak. 
 
A Pompeji kiállítással párhuzamosan az állandó kiállítás is megnyílt Tácon, amely az első ütemben a markomann háborúkig mutatja be Gorsium történetét, a Székesfehérváron, a Fő utcai Rendházban nyílt tárlaton pedig a Vezúv által eltemetett négy várossal – Pompeijel, Herculaneummal, Stabiae-val és Oplontisszal – ismerkedhetnek meg antik szövegek és térképek révén az ókori történelem iránt érdeklődők. 
 

 
2017.07.24
|


Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.