Kedvenc helyek

Lana Del Rey: Lust For Life

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (5)
[ pop ] Július 21-én debütált az indie-pop hercegnő, Lana Del Rey legújabb stúdióalbuma. A Lust For Life névre keresztelt lemezt az énekesnő albumpalettájának legkülönlegesebb színfoltjaként tartják számon, mert merőben különbözik az eddig megszokott stílusától.
Ms. Del Rey eddigi diszkográfiáját egy meglehetősen sötét, melankolikus, olykor már depresszív érzelemvilág kísérte végig, az új szerzeményekben azonban ennek nyomát sem találni. A koncepcióváltás mögött a díva tudatos döntése áll. Elmondása szerint szeret megújulni és mindig az adott érzései szerint alkotni; ennek fényében határozott úgy, hogy ezúttal a boldogságát szeretné prezentálni közönsége felé. Ugyanis életének azon szakaszába lépett, amikor végre megtanulta elengedni a múltat, és csak a pillanatnak él. Ezt a fajta élni akarást tükrözik a korongról elsőként megjelenő Love és Lust For Life kislemezek is, amelyek nemcsak Lana karrierjébe, de a megszürkülni látszó popzenei kavalkádba is virágzást hoztak. 
 
A ’60-as évek hangzásvilágát életre keltő dalcsokor a közreműködők szempontjából is izgalmas projektnek bizonyult, ugyanis ez volt az első alkalom, hogy a Summertime Sadness dalos pacsirtája neves előadókat kért fel szerzeményeinek megalkotásához. Így többek között olyan világhírű zenészek hallatják a hangjukat a lemezen, mint a The Weeknd, A$AP Rocky, Playboi Carti, Stevie Nicks, illetve Sean Ono Lennon. 
 

 
Összességében elmondhatjuk, hogy az új Lana Del Rey-album tökéletes „csendestársa” lesz a romantikus nyárestéknek, hiszen misztikus hangulata azonnal rabul ejti hallgatóját, és tanúbizonyságot tesz a lemez címadó dalának átvitt értelemben vett mondanivalójáról: nincs többé sötétség, csak felhőtlen égbolt. 
 
Kiadó: Universal Music 
Ferencz Sándor
2017.07.24
|


Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.