Programok a Balatonnál

2017. július 27.-augusztus 2.
Anna-bál Füreden, Visszhang Fesztivál Tihanyban, Borhét Lellén és Badacsonyban, borfesztivál Zánkán és Vonyarcvashegyen, valamint Strandok éjszakája 28-án több településen is... Hát kellhet ennél több egy hangulatos nyáresti kikapcsolódáshoz?
Ábrahámhegy  
Tűzoltópark  
augusztus 3-7. Ábrahámhegyi Bornapok 
www.abrahamhegy.hu 
 
Ábrahámhegyen öt napig minden a borról szól majd, ahol a frissítő nedűk kortyolása közben zene és tánc szórakoztatja a nagyközönséget. A kicsik gyermekprogramokon köthetik le magukat, az esténket pedig szórakoztató műsorok és sztárfellépők teszik még teljesebbé.  
 
Badacsony  
július 14–30. Badacsony Bor7 
www.badacsony.com 
 
A borgasztronómiai fesztiválon kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór- és könnyűzenei programokkal, kézműves-bemutatókkal és Badacsony messze földön híres boraival várják a borok szerelmeseit.  
 
Balatonalmádi  
Wesselényi-strand előtt  
július 21.– augusztus 1. Hungarikum Fesztivál  
www.balaton-almadi.hu 
 
Klasszikus magyar finomságok tányéron és pohárban! Népművészeti és kézműves remekek, magyar filmek és népmesék, retro diszkó vár mindenkit.  
 
Balatonfüred  
Anna Grand Hotel  
július 25–30. Anna Fesztivál 
www.annabal.hu
 
Az Anna-bál kísérőrendezvényei; prímásverseny az ország legkiválóbb virtuózaival, a Magyar Állami Operaház hagyományos szabadtéri koncertsorozata a Gyógy téren, hagyományos szívhalászat és könnyűzenei koncertek várnak mindenkit. 
 
Balatonfüred  
július 29-én Anna-bál 
www.annabal.hu  
 
A balatonfüredi Anna bál történelmi hagyományra visszatekintő rendezvény, az ország egyik legrégebbi bálja, hangulatában és tradícióiban feleleveníti a polgári Magyarország egyik leggazdagabb időszakát, a Reformkort. A bál csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása, melyre éjfél után kerül sor. A Hajókikötő előtti Vitorlás téren utcabálon szórakozhat a nagyközönség.  
 
Balatongyörök  
Móló melletti sétány  
július 29-én XVII. Györöki Tűzoltónap
www.balatongyorok.hu  
 
A tűzoltónapon az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a tűzoltók munkájába, vetélkedőkön, sorversenyeken vehetnek részt.  
 
Balatonlelle  
Rendezvénypark  
július 28–augusztus 6. XXV. Lellei Borhét 
www.balatonlelle.hu 
 
A Balatonlellei Borhetet Villáműző Szent Donátnak, a szőlőhegyek védőszentjének tiszteletére rendezik meg a lellei szőlősgazdák minden évben. A tíznapos rendezvény tetőpontja a borhét borának és borkirálynőjének megválasztása az utolsó két napon. Minden nap érdekes színpadi programok, finom borok és vidám hangulat vár mindenkit.  
 
Fonyód  
Vigadó Tér  
július 28–30. Hal és Petyek Napok 
www.fonyodinyar.com 
 
A Fonyódi Nyár programsorozat keretein belül idén is megrendezésre kerül Fonyódon a Hal és Petyek napok, amely július 28-tól várja a gasztronómia, a kultúra és a zene iránt érdeklődőket. A Petyek egy olyan fonyódi halászlé, amit igen speciális módon készítenek el háromféle halból. Ezenkívül a fesztivál mindhárom napján rengeteg féle finom balatoni halételt lehet kóstolni.  
 
Gyenesdiás  
Diási Játékstrand  
július 28-án Strandok Éjszakája
www.gyenesdias.info.hu
 
Országosan több fürdőben és strandon kerül megrendezésre a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan a Strandok Éjszakája, ahol meghosszabbított nyitvatartással várják a strandolókat, akik kellemes programok mellett élvezhetik a fürdőzést. 
 
Keszthely  
Kastélypark  
július 27.–augusztus 4. XVIII. Keszthelyi Nyári Játékok 
www.keszthelyinyar.hu 
 
A nyár és a Balaton kedvelői nem maradnak kultúra nélkül idén sem! A XVIII. Keszhelyi Nyári Játékok színházi előadásai a Festetics-kastély parkjában kerülnek megrendezésre július 27. és augusztus 4. között. A színvonalról a Centrál Színház gondoskodik, idén a Házassági leckék középhaladóknak című előadásukat játsszák.  
 
Tihany  
július 28–29. Tihanyi Visszhang Fesztivál 
www.tihany.hu
 
A Balaton környéki népzenére építik az idei tihanyi Visszhang Fesztivál zenei programját, ahol a muzsikákat elsősorban burdon hangszerekkel, dudákkal, citerákkal, tekerőkkel szólaltatják meg.  
 
Vonyarcvashegy  
Kossuth Lajos utca  
július 26–30. XXIV. Vonyarci Boros Forgatag 
www.vonyarcvashegy.hu
 
A zamatos borok, ízletes falatok, kézműves-kirakodóvásár, gyermekfoglalkoztató mellett változatos szórakoztató műsorok is várják a forgatagra látogatókat.  
 
Vonyarcvashegy  
Lido strand  
július 28-án Strandok Éjszakája 
www.vonyarcvashegy.hu/strand 
 
Országosan több fürdőben és strandon kerül megrendezésre a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan a Strandok Éjszakája, ahol meghosszabbított nyitvatartással várják a strandolókat, akik kellemes programok mellett élvezhetik a fürdőzést. 
 
Zánka  
július 15–29. Zánkai Bor-Hétvégék 
www.zanka.hu 
 
Hangulatos nyári esték Zánkán, a Balaton partján, néptánc, népzene, könnyűzene, musical, operett, táncház, utcabál kicsiknek és nagyoknak. A Borhét alatt minden este vidám zene, borkóstolás várja a látogatókat.  
 
 
2017.07.25
|


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.