A csodaszarvas történetét dolgozza fel a világbajnokság záróünnepsége

A csodaszarvas történetét dolgozza fel a magyarországi vizes világbajnokság vasárnapi esti záróshow-ja; a nagyszabású újcirkuszi és táncprodukcióban több mint kétszázan lépnek fel a Papp László Sportarénában.
Vági Bence, a záróünnepség előadásának rendezője, a Recirquel társulat vezetője irányítja majd a 18 országból érkező 200 előadóművészt, köztük 80 artistát és több mint 50 táncost, akik egy ősi legendát, a csodaszarvas történetét fogják életre kelteni. A csodaszarvas a mongolok keletkezéstörténetében is felbukkan, mutatva, hogy a magyarok keletről érkeztek, a világbajnokság pedig "keletre megy tovább", hiszen következő rendezője a Koreai Köztársaság lesz - mutatott rá a rendező. 
 
A nagyszabású produkcióhoz az interneten hirdették meg a castingot, melyre csak artistából nyolcszázan jelentkeztek. Az artisták mellett a másik látványosság a színpadon felállításra kerülő 7 x 6 méteres óriás csodaszarvasbáb lesz, amely a kifinomult technikának köszönhetően érzelmeket is képes kifejezni.
 
Az előadás mindegyik eleme - a jelmezek, a díszletek és a zene is - magyar alkotók és kivitelezők munkája. A show látványtervezője Iványi Árpád, a jelmeztervező Kasza Emese, a zeneszerzők Sárik Péter és Elek Norbert. 
 
(MTI) 
2017.07.25
|


Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.