Az őszi bemutatóra talán elkészül a Szárnyas fejvadász 2049

Hogy miért kellett várnunk 35 évet a Szárnyas fejvadász folytatására? Elsősorban azért, mert az első rész a bemutatása idején egyáltalán nem volt sikeres, inkább csak az eltelt évtizedek alatt válhatott kultfilmmé.
Másodsorban pedig azért, mert a filmjogok elég zavarosan alakultak, és sok idő kellett ahhoz, hogy ismét Ridley Scott, a legendás első rész rendezőjének a kezébe jussanak. Még az a hír is járta, hogy Scott maga száll be rendezőként, ám végül az Alien-franchise-t választotta, és a kanadai Denis Villeneuve (Érkezés, Fogságban) lett a kiszemelt egy rég halott történet újjáélesztésére. Villeneuve jól tudja, hogy szinte lehetetlen lesz felérnie a klasszikushoz, ezért úgy érezte, szabadon dolgozhat. 
 
A stáb Scott javaslatára (aki a Mentőexpedíciót forgatta nálunk) Budapesten találta meg az ideális forgatási helyszínt, és mivel a rendező nem annyira szívleli a túlzott CGI-használatot, rengeteg díszletet megépítettek, és csak a legszükségesebbeket készítették el számítógépes animáció segítségével. A Szárnyas fejvadász 2049 a sok speciális effektus miatt csak az utolsó pillanatban fog elkészülni, így a várakozásokkal ellentétben kihagyja az őszi fesztiválokat. 
 
A sztoriról azonban nem sokat tudni, azt ugyanis hét lakat alatt őrzik az alkotók, ezért mostanáig inkább csak egy vázlatszerűség szivárgott ki, nem maga a történet. A főhős a Ryan Gosling alakította K, aki a Los Angeles-i rendőrségnek dolgozik szárnyas fejvadászként, és egy sötét titokra lel rá, ami könnyen az emberiség végét jelentheti. Ahhoz, hogy a kérdéseire válaszokat kapjon, fel kell kutatnia Rick Deckardot, az egykori szárnyas fejvadászt, aki több mint harminc éve eltűnt. 
 
(Hazai bemutató: október 5.) 
2017.08.07
|


Film premierek

R.A.I.D. - A törvény nemében

belga-francia akcióvígjáték, 105 perc, 2016

Egy kupac kufli

magyar animációs film, 83 perc, 2017

Az ígéret

amerikai-spanyol történelmi dráma, 133 perc, 2016

A szerencse háza

amerikai vígjáték, 88 perc, 2017

A mogyoró-meló 2.

amerikai-dél-koreai-kanadai animációs film, 91 perc, 2017
Játék
Ha tavaly lemaradtál róla, vagy ott voltál, de újra visszamennél, most belevághatsz életed legnagyobb űrkalandjába!
Filmek a TV-ben
00:00
00:15
A visszatérő
amerikai kalandfilm, 2015
00:30
A bárányok hallgatnak
amerikai thriller, 1991
00:30
Szerelemtől sújtva
magyar film, 2003
00:35
A FÜLKE
amerikai krimi, 2002
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.