Az őszi bemutatóra talán elkészül a Szárnyas fejvadász 2049

Hogy miért kellett várnunk 35 évet a Szárnyas fejvadász folytatására? Elsősorban azért, mert az első rész a bemutatása idején egyáltalán nem volt sikeres, inkább csak az eltelt évtizedek alatt válhatott kultfilmmé.
Másodsorban pedig azért, mert a filmjogok elég zavarosan alakultak, és sok idő kellett ahhoz, hogy ismét Ridley Scott, a legendás első rész rendezőjének a kezébe jussanak. Még az a hír is járta, hogy Scott maga száll be rendezőként, ám végül az Alien-franchise-t választotta, és a kanadai Denis Villeneuve (Érkezés, Fogságban) lett a kiszemelt egy rég halott történet újjáélesztésére. Villeneuve jól tudja, hogy szinte lehetetlen lesz felérnie a klasszikushoz, ezért úgy érezte, szabadon dolgozhat. 
 
A stáb Scott javaslatára (aki a Mentőexpedíciót forgatta nálunk) Budapesten találta meg az ideális forgatási helyszínt, és mivel a rendező nem annyira szívleli a túlzott CGI-használatot, rengeteg díszletet megépítettek, és csak a legszükségesebbeket készítették el számítógépes animáció segítségével. A Szárnyas fejvadász 2049 a sok speciális effektus miatt csak az utolsó pillanatban fog elkészülni, így a várakozásokkal ellentétben kihagyja az őszi fesztiválokat. 
 
A sztoriról azonban nem sokat tudni, azt ugyanis hét lakat alatt őrzik az alkotók, ezért mostanáig inkább csak egy vázlatszerűség szivárgott ki, nem maga a történet. A főhős a Ryan Gosling alakította K, aki a Los Angeles-i rendőrségnek dolgozik szárnyas fejvadászként, és egy sötét titokra lel rá, ami könnyen az emberiség végét jelentheti. Ahhoz, hogy a kérdéseire válaszokat kapjon, fel kell kutatnia Rick Deckardot, az egykori szárnyas fejvadászt, aki több mint harminc éve eltűnt. 
 
(Hazai bemutató: október 5.) 
2017.08.07
|


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:15
Munkahelyi csábító
amerikai dráma, 2018
18:25
Bravo Virtuoso
örmény krimivígjáték, 2016 (feliratos)
18:55
Bérgyilkos a szomszédom
amerikai vígjáték, 2000
19:00
19:00
Viszlát holnap
belga romantikus filmdráma, 2015 (feliratos)
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.