Az őszi bemutatóra talán elkészül a Szárnyas fejvadász 2049

Hogy miért kellett várnunk 35 évet a Szárnyas fejvadász folytatására? Elsősorban azért, mert az első rész a bemutatása idején egyáltalán nem volt sikeres, inkább csak az eltelt évtizedek alatt válhatott kultfilmmé.
Másodsorban pedig azért, mert a filmjogok elég zavarosan alakultak, és sok idő kellett ahhoz, hogy ismét Ridley Scott, a legendás első rész rendezőjének a kezébe jussanak. Még az a hír is járta, hogy Scott maga száll be rendezőként, ám végül az Alien-franchise-t választotta, és a kanadai Denis Villeneuve (Érkezés, Fogságban) lett a kiszemelt egy rég halott történet újjáélesztésére. Villeneuve jól tudja, hogy szinte lehetetlen lesz felérnie a klasszikushoz, ezért úgy érezte, szabadon dolgozhat. 
 
A stáb Scott javaslatára (aki a Mentőexpedíciót forgatta nálunk) Budapesten találta meg az ideális forgatási helyszínt, és mivel a rendező nem annyira szívleli a túlzott CGI-használatot, rengeteg díszletet megépítettek, és csak a legszükségesebbeket készítették el számítógépes animáció segítségével. A Szárnyas fejvadász 2049 a sok speciális effektus miatt csak az utolsó pillanatban fog elkészülni, így a várakozásokkal ellentétben kihagyja az őszi fesztiválokat. 
 
A sztoriról azonban nem sokat tudni, azt ugyanis hét lakat alatt őrzik az alkotók, ezért mostanáig inkább csak egy vázlatszerűség szivárgott ki, nem maga a történet. A főhős a Ryan Gosling alakította K, aki a Los Angeles-i rendőrségnek dolgozik szárnyas fejvadászként, és egy sötét titokra lel rá, ami könnyen az emberiség végét jelentheti. Ahhoz, hogy a kérdéseire válaszokat kapjon, fel kell kutatnia Rick Deckardot, az egykori szárnyas fejvadászt, aki több mint harminc éve eltűnt. 
 
(Hazai bemutató: október 5.) 
2017.08.07
|


Film premierek

Hóember

amerikai-angol-svéd krimi, 119 perc, 2017

My Little Pony: A film

amerikai-kanadai animációs film, 99 perc, 2017

HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják

amerikai-angol-belga-francia háborús film, 120 perc, 2017

Happy End

francia-német-osztrák filmdráma, 107 perc, 2017
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Filmek a TV-ben
22:45
Csajozók társasága
amerikai vígjáték, 2006
22:45
Április Ruandában
amerikai-francia-ruandai filmdráma, 2005
23:00
Több, mint sport
amerikai filmdráma, 2006
23:05
Gyerekjáték
amerikai horror, 1988
23:10
A folyó
amerikai filmdráma, 1984
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.