Előre és vissza – Válogatás a Ferenczy Múzeumi Centrum új szerzeményeiből (2000–2017)

Szentendre, Ferenczy Múzeum, július 7. - augusztus 15.
Akinek eddig kimaradt, a héten még bepótolhatja a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum 2000 és 2017 között szerzett műalkotásaiból válogatott, Előre és vissza című tárlatát.
A múzeum kollekciója 1951 óta folyamatosan gyarapszik, a gyűjtésnél mindenkor elsőbbséget élveztek a városban és annak vonzáskörzetében dolgozó művészek munkái. A jelenleg mintegy tízezer darabot számláló gyűjteményben olyan neves iskolák műveit találjuk, mint a nagybányai, a Nyolcak, az Európai Iskola, az École de Paris magyar szekciója, a hatvanas évek modern absztrakciója, a konstruktív törekvések, a szürrealizmus, a dada és ezek neoavantgárd, valamint mai változatai. Az elmúlt tizenhét év több száz új szerzeményéből válogatott kiállítási anyag felvillantja mindezt, a kiválasztott művek jól illusztrálják a teljes gyűjtemény szerkezetének főbb vonalait.
2017.08.07
|


Alföldi László kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, augusztus 24. - szeptember 24.

Lények - Magyari Balázs kiállítása.
Budapest, K.A.S. Galéria, augusztus 23. - szeptember 5.

Boros Gábor kiállítása.
Budapest, Angyalföldi JAMK, augusztus 29. - szeptember 15.

Játék
Digitálisan felújított filmklasszikusokat bemutató sorozata keretében 2017. szeptember 14-től a Pannonia Entertainment bemutatja James Cameron kultikus akció-scifije, a Terminator 2. 3D változatát, restaurált képpel és hanggal, az eredeti ’91-es magyar szinkronnal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.