Judd Apatow elmagyarázza, hogy miért vannak bajban a hollywoodi komédiák

A Girls Trip című vígjátékot leszámítva idén gyakorlatilag minden olyan vígjáték megbukott Amerikában, ami a hollywoodi stúdiórendszer berkeiből került ki, és most a téma szakértője, Judd Apatow el is magyarázza, hogy mi ennek az oka.
Apatow a komédia műfaj jelenleg legsikeresebb producere, aki rendezőként olyan kiváló filmeket jegyez, mint a Kész katasztrófa, a 40 éves szűz vagy a Felkoppintva. Egy interjúban nemrég elárulta, hogy mi a baj mostanság a hollywoodi komédiákkal. Szerinte régen a stúdiók még rengeteg forgatókönyvet vásároltak fel, ezekre ráeresztették az íróikat, és azokból, amiket sikerült a lehető legjobbá fejleszteni, készült egy film. Ma már sokkal kevesebb forgatókönyvet vesznek, inkább csomagokat vásárolnak: egy producer vagy gyártó eléjük rak egy koncepciót, amiben van egy forgatókönyv, vagy annak vázlata, egy vagy több hozzáadott sztár, valamint egy rendező neve. Ha a csomag vonzónak tűnik, ők igent mondanak, és nemigen veszik ki a részüket a forgatókönyv fejlesztési folyamatából, ami egy vígjáték esetében rendkívül fontos lenne. Ezenkívül Apatow szerint a komédiák könnyű célpontot jelentenek a kritikusoknak, ezért a műfajba tartozó filmek rendre rosszabb kritikákat kapnak a nagyobb presztízsnek örvendő drámáknál. 
 
(theplaylist.net) 
2017.08.09
|


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Szo
21
18:15
Komisz kamaszok Afrikában
holland családi film, 2005
18:15
A múlt kísértése
amerikai thriller, 2018
18:20
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 2001
18:25
Az utolsó akcióhős
amerikai fantasy, akció, 1993
18:25
Az élet édes
amerikai vígdráma, 2016 (feliratos)
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.