Judd Apatow elmagyarázza, hogy miért vannak bajban a hollywoodi komédiák

A Girls Trip című vígjátékot leszámítva idén gyakorlatilag minden olyan vígjáték megbukott Amerikában, ami a hollywoodi stúdiórendszer berkeiből került ki, és most a téma szakértője, Judd Apatow el is magyarázza, hogy mi ennek az oka.
Apatow a komédia műfaj jelenleg legsikeresebb producere, aki rendezőként olyan kiváló filmeket jegyez, mint a Kész katasztrófa, a 40 éves szűz vagy a Felkoppintva. Egy interjúban nemrég elárulta, hogy mi a baj mostanság a hollywoodi komédiákkal. Szerinte régen a stúdiók még rengeteg forgatókönyvet vásároltak fel, ezekre ráeresztették az íróikat, és azokból, amiket sikerült a lehető legjobbá fejleszteni, készült egy film. Ma már sokkal kevesebb forgatókönyvet vesznek, inkább csomagokat vásárolnak: egy producer vagy gyártó eléjük rak egy koncepciót, amiben van egy forgatókönyv, vagy annak vázlata, egy vagy több hozzáadott sztár, valamint egy rendező neve. Ha a csomag vonzónak tűnik, ők igent mondanak, és nemigen veszik ki a részüket a forgatókönyv fejlesztési folyamatából, ami egy vígjáték esetében rendkívül fontos lenne. Ezenkívül Apatow szerint a komédiák könnyű célpontot jelentenek a kritikusoknak, ezért a műfajba tartozó filmek rendre rosszabb kritikákat kapnak a nagyobb presztízsnek örvendő drámáknál. 
 
(theplaylist.net) 
2017.08.09
|


Film premierek

R.A.I.D. - A törvény nemében

belga-francia akcióvígjáték, 105 perc, 2016

Egy kupac kufli

magyar animációs film, 83 perc, 2017

Az ígéret

amerikai-spanyol történelmi dráma, 133 perc, 2016

A szerencse háza

amerikai vígjáték, 88 perc, 2017

A mogyoró-meló 2.

amerikai-dél-koreai-kanadai animációs film, 91 perc, 2017
Játék
A Tom Cruise főszereplésével készült film elképesztő megtörtént eseményeken alapul: hőse egy szélhámos pilóta, akit hirtelen felbérel a CIA, hogy részt vegyen Amerika történetének egyik legnagyobb titkos hadműveletében.
Filmek a TV-ben
21:35
Alena
svéd thriller, 2015 (feliratos)
22:00
A sárkány bosszúja
francia-thaiföldi akciófilm, 2005
22:15
Felkoppintva
amerikai romantikus vígjáték, 2007
22:35
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.