Atombomba kiállítás

Budapest, Sziklakórház Atombunker Múzeum, 2017. június 1. - október 31.
Megégett ételhordó doboz, amiben máig ott a rizs és a bab, hő hatására behorpadt vizespalack és Fukusuke szobor valakitől, akinek hét családtagját ölte meg az atombomba 1945 augusztusában…
Az áldozatok hozzátartozói és a túlélők által adományozott, az atomtámadásnál megégett és megrongálódott személyes tárgyak, valamint a tárgyakhoz kapcsolódó visszaemlékezések alapján mutatja be Hirosima és Nagaszaki tragédiáját a Sziklakórház Atombunker Múzeum kiállítása. 
 
Az október végéig látható tárlat, amelynek anyagát a japán Hirosimai Béke Emlékmúzeum és a Nagaszaki Atombomba Múzeum bocsátotta a Sziklakórház rendelkezésére, a tragédia ötvenedik évfordulójára, 1995-re készült el, azóta 16 ország 45 városában láthatták az érdeklődők. A Sziklakórház Atombunker Múzeumnál hitelesebb helyszínt nem is találhatnánk a kiállításnak, hiszen a jelenleg kiállítóhelyként működő bunkerrendszert 1958 és 1962 között egy esetleges vegyi vagy nukleáris támadás esetén atombunkerként használta volna az akkori vezetés. 
 
Az atombomba kiállítás a múzeum állandó tárlatának a részét képezi. A látogatók először a kórházat tekinthetik meg, majd az atombunkert, a két részt külön-külön nem lehet látogatni. Minden nap 10 és 14 óra között óránként tartanak tárlatvezetéseket, a nap utolsó vezetett túrája 17 órakor indul. Fontos tudni továbbá, hogy a múzeumba való belépés 6 éven aluli gyermekek számára nem megengedett, 12 éven aluliak számára pedig nem ajánlott.  
 
2017.08.14
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.