II. Bakáts Feszt

Kulturális fesztivál Ferencváros szívében
Budapest, Bakáts tér – Ráday utca – Kálvin Udvar, 2017. augusztus 24 - 27.
A tavalyi sikerre való tekintettel a szervezők kibővítették és színesítették a rendezvényt. A komolyzenei koncertektől a változatos gyermekprogramokon át a lecsófőzésig számtalan izgalmas programon vehetnek részt a Bakáts térre és környékére látogató érdeklődők.
A Bakáts téri nagyszínpadon a fellépők között lesz a Swing à la Django, a 85 tagú Ealing Youth Orchestra és a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa. A MÁV Szimfonikus Zenekar, a Honvéd Férfikar és a Misina Néptáncegyüttes bemutatja Kodály: Székelyfonó című daljátékát Cakó Ferenc homokanimációjával és Mozart: Figaro házassága című operájából ad elő részleteket Rost Andrea, Kálnay Zsófia a Concerto Budapest közreműködésével.    
 
A Jazz színpadon fellép a The Americana Project Zsédával, Sándor György, a Jazzation, az Oláh Dezső Trió; Berecz András, valamint Malek Andrea és az Octovoice is.  
A Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templomban Kodály: Missa Brevisét adja elő az Ars Nova Sacra Énekegyüttes
 
A színházat kedvelők sem maradnak programok nélkül: Királyhelmec színjátszói mutatják be Békés Pál: A női partőrség szeme láttára című komédiáját, továbbá Hobo–Viszockij: Ballada a két sebzett hattyúról című zenés játéka, a Pinceszínházból Spiró György Prah című komédiája és Háy János A Gézagyerek című szatírája költözik egy estére a szabad ég alá. 
 
A gyerekeket a Pinceszínház és a Karaván Színház Lázár Ervin: Négyszögletű Kerek Erdő című közös előadása, Veronaki koncert, Zalán Tibor: Rettentő görög vitéz című mesejátéka (Stúdió K Színház) és a Brassium Fúvósegyüttes gyerekkoncertje szórakoztatja majd. 
 
A színpadi produkciókon kívül a látogatók megtekinthetnek két helytörténeti kiállítást is Ferencváros testvérvárosáról, Királyhelmecről és a 225 éves Ferencvárosról. De ritkán látott, helyi kötődésű filmeket is vetítenek az érdeklődőknek, akik emellett részt vehetnek a Ferencvárosi Helytörténeti Sétákon is. A Ráday utcában a Nyitott Galéria képzőművészeti kiállításon a kerülethez kötődő alkotók munkáit nézhetik meg a fesztiválra látogatók. 
 
Természetesen lesz Borutca és Gasztroplacc a Bakáts utcában és a Bakáts téren, ahol ízletes ételekkel, finom borokkal és az V. Ferencvárosi Nyílt Lecsófőző Bajnokság és Lecsókóstolóval várják a vendégeket.
 
A helyszín a Bakáts tér, a Bakáts utca, a Ráday utca és a Kálvin-udvar.  
 
 
Jegyértékesítés: 
 
A fesztivál kiemelt programjaira jegyek a jegy.hu országos hálózatán és a Bakáts téri INFÓPONT-ban vásárolhatók. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A Székelyfonóra szóló jegy magában foglalja a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa 20 órai műsorát is. 
A többi program ingyenes! 
 
 
 
2017.08.16
|


Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.