Így készült a Logan Lucky – A tuti balhé

Steven Soderbergh az egyik legkreatívabb és legötletesebb amerikai rendező, ezért ha ő a kamerák mögé áll, arra mindig érdemes odafigyelni. A Logan Lucky – A tuti balhé azonban nemcsak egy újabb film a karrierjében. Ez egy olyan film, amivel meg szeretné reformálni az amerikai moziforgalmazást.
10. 2013-ban Steven Soderbergh bejelentette, hogy visszavonul, és többé nem rendez mozifilmet. Ehhez a kijelentéséhez mostanáig tartotta magát – nem egy hosszú nyugdíj –, de közben is rengeteget forgatott: ő vezényelte le ugyanis A sebész című sorozat mindkét évadát. 
 
9. A visszatérésre az elsőfilmes Rebecca Blunt forgatókönyve vette rá, mert afféle fordított Ocean's Elevennek látta, és azonnal megérezte benne egy jó film lehetőségét. 
 
8. A gond csak az, hogy Rebecca Blunt nem létezik. A film sajtókörútján derült ki, hogy ez csak álnév, ami mögött vagy maga a rendező, vagy a felesége áll. Pedig a színészek e-mailben még kommunikáltak is a forgatókönyvíróval… Persze azért feltűnő, hogy egyszer sem járt kint a forgatáson. 
 
7. Már kimondható, hogy hivatalosan is Channing Tatum lett Steven Soderbergh kedvenc színésze. A bűn hálójában, a Magic Mike és a Mellékhatások után már negyedszer dolgoznak együtt. 
 
6. Soderbergh szerint a film azért egyfajta anti-Ocean’s Eleven, mert itt senki sem gazdag, senki nem öltözik szépen, nincs spéci felszerelésük a rabláshoz és semmi sem olyan nagyszabású, mint azokban a filmekben. 
 
5. Az eredeti szereposztás kissé másképp nézett volna ki, és Matt Damon, Michael Shannon és Katherine Heigl is szerepelt volna benne, csakhogy Heigl terhes lett, a két férfiszínésznek pedig a forgatás időpontja ütközött más filmes elfoglaltságaikkal, így le kellett mondaniuk a lehetőségről. 
 
4. Daniel Craig kétévnyi pihenő után tért vissza Steven Soderbergh kedvéért, és még azt is vállalta, hogy a rabló Joe Bang szerepe kedvéért szőkére fessék a haját. 
 
3. A film nem jöhetett létre a NASCAR együttműködése nélkül, ugyanis a versenyek kulcsfontosságúak a történetben. Igazi versenyt kellett mutatniuk a közönségnek, mert radikálisan megnövelte volna a költségvetést, ha nekik kell statisztákkal és autókkal megtölteniük az autópályát. 
 
2. A filmet mindössze 35 nap alatt forgatták, ami nagyjából egy kisebb költségvetésű magyar film forgatási idejének felel meg. Mindez azért jöhetett össze így, mert Soderbergh híres arról, hogy nem ismételtet a színészeivel sokat, és sokszor már az első felvételt leokézza, és szinte semmit sem vesz fel két-háromnál többször. 
 
1. A Logan Luckyt a hollywoodi stúdiórendszeren kívül a házimozis jogok értékesítéséből finanszírozta a rendező, minden színész áron alul dolgozott, és így tudták kihozni a filmet mindössze harmincmillió dollárból. Persze ha sikeres lesz, tarthatják a markukat a részesedésért. 
 
2017.08.21
|


Film premierek

Valami Amerika 3.

magyar vígjáték, 103 perc, 2018

The Workshop

francia filmdráma, 113 perc, 2017

Ősember – Kicsi az ős, de hős!

angol-francia animációs film, 90 perc, 2018

Foxtrott

francia-izraeli-német-svájci filmdráma, 108 perc, 2017

Fekete Párduc

amerikai akciófilm, 134 perc, 2018
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
Szentendre, Ferenczy Múzeum, 2017. november 30. - 2018. február 25.
 
február 15 - 21.
 
Budapest, Katona József Színház, február 19. 19:00
 
Játék
A vidéki független szféra két képviselője, a KB35 Inárcs és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat koprodukciója, William Shakespeare Othellójával olyan témákat érint, mint a xenofóbia, manipuláció vagy a családon belüli erőszak.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.