Titkos kertek a városban

II. Közösségi Kertek Éjszakája
Budapet, országszerte, szeptember 2. 15:00
Szeptember 2-án ismét jön a Közösségi Kertek Éjszakája! Tizenhat kert - köztük négy vidéki - és azok kertészei várják a vendégeket programokkal, finomságokkal és sok érdekességgel.
A közösségi kertek olyan apró oázisok a nagyváros sivatagában, amik nemcsak az ott kertészkedőknek szereznek sok-sok örömet, de a környékre is jó hatással vannak, olykor láthatatlanul is, hiszen javítják a levegőt, sőt le is hűthetik azt, növelik a biodiverzitást. Most ezekbe az apró, olykor rejtett kertek életébe lehet bekukucskálni szeptember 2-án.  
 
A kertek idén is változatos programokkal készülnek: lesz koncert, petanque-bajnokság, kemenceavató buli, kézművesprogramok, növényfelismerő játék, és közös főzés is. Várják a kisebb és nagyobb gyerekeket is, szinte minden kertben lesz valami külön program nekik. Az biztos, hogy mindenhol jó lesz a hangulat. A szervezők hulladékcsökkentő kampányt is indítanak: aki tud, érkezzen saját tányérral, pohárral, így minimalizálni lehet a szemetet az eseményen. 
 
A csatlakozó kertközösségek: 
 
Budapesten az Árnyas Kert, Békási Kert, Csárdás Kert, Dorottya Kert, Grundk3rt, IBIS Kert, Kerthatár Közösségi Kert, Kisdiófa Kert, Leonardo Kert, Lőrinci Kertelő, Zengő Kert és ZUGkert. Vidéken pedig az Avasi Paradicsom Közösségi Kert (Miskolc), Palotavárosi Közösségi Kert és Szárazréti Közösségi Kert (Székesfehérvár), Nagycsaládos Közösségi Kert (Tompa). 
 
A belépés ingyenes, de lehet adománnyal segíteni a kerteket. 
2017.08.23
|


Játék
„All you need is love” énekli a Beatles 1967-ben nemcsak koncerteken, a rádióban, de már a televízióban is. Az első egész világot behálózó élő tévéközvetítést több mint négyszáz millióan nézik izgatottan a Földön.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.