Titkos kertek a városban

II. Közösségi Kertek Éjszakája
Budapet, országszerte, 2017. szeptember 2. 15:00
Szeptember 2-án ismét jön a Közösségi Kertek Éjszakája! Tizenhat kert - köztük négy vidéki - és azok kertészei várják a vendégeket programokkal, finomságokkal és sok érdekességgel.
A közösségi kertek olyan apró oázisok a nagyváros sivatagában, amik nemcsak az ott kertészkedőknek szereznek sok-sok örömet, de a környékre is jó hatással vannak, olykor láthatatlanul is, hiszen javítják a levegőt, sőt le is hűthetik azt, növelik a biodiverzitást. Most ezekbe az apró, olykor rejtett kertek életébe lehet bekukucskálni szeptember 2-án.  
 
A kertek idén is változatos programokkal készülnek: lesz koncert, petanque-bajnokság, kemenceavató buli, kézművesprogramok, növényfelismerő játék, és közös főzés is. Várják a kisebb és nagyobb gyerekeket is, szinte minden kertben lesz valami külön program nekik. Az biztos, hogy mindenhol jó lesz a hangulat. A szervezők hulladékcsökkentő kampányt is indítanak: aki tud, érkezzen saját tányérral, pohárral, így minimalizálni lehet a szemetet az eseményen. 
 
A csatlakozó kertközösségek: 
 
Budapesten az Árnyas Kert, Békási Kert, Csárdás Kert, Dorottya Kert, Grundk3rt, IBIS Kert, Kerthatár Közösségi Kert, Kisdiófa Kert, Leonardo Kert, Lőrinci Kertelő, Zengő Kert és ZUGkert. Vidéken pedig az Avasi Paradicsom Közösségi Kert (Miskolc), Palotavárosi Közösségi Kert és Szárazréti Közösségi Kert (Székesfehérvár), Nagycsaládos Közösségi Kert (Tompa). 
 
A belépés ingyenes, de lehet adománnyal segíteni a kerteket. 
2017.08.23
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.