Dunapest Fesztivál

Budapest, 2017. szeptember 1 - 3.
Az idén második alkalommal megrendezett Dunapest fesztivál egyszerre szeretné kulturálisan és urbanisztikailag felfedezni a Dunát, amely meghatározza a budapestiek életét, ennek eszközeként pedig egy hétvége erejéig számtalan érdekes programot szerveznek a folyó köré.
A rendezvény szeretne nyilvános művészeti és szakmai fórumot teremteni a Duna körül és újraértelmezni folyónk kulturális, funkcionális és közösségi szerepét. A szórakoztatás mellett a Dunapest a város és a folyó folyamatosan megújuló kapcsolatára keres utakat, inspirációt és együttműködési lehetőségeket itthonról és külföldről is. Ennek részeként éppúgy helye van a fesztiválon osztrák és román zenekarnak, a Visztulát az elejétől a végéig átevező lengyel Kamińskinek, mint a Duna természeti környezetével foglalkozó WWF-nek vagy a part menti kincsekből játékosan életre hívott alkotásoknak a Deák17 Galéria gyerekprogramjain. 
 
Ezen a nyárzáró hétvégén 12 folyó menti helyszínen száznál is több művész és előadó programjait élvezve egy kicsit ismét közelebb kerülhetünk a Dunához. A fesztivál keretein belül újabb és újabb helyszíneket fedezhetünk fel, így például izgalmas koncerteket hallgathatunk a Népszigeten, rendhagyó művészeti projekteken és halászléfőzésen vehetünk részt Budafokon, de a rendezvény a vízre is kiköltözik koncertjeivel, irodalmi beszélgetéseivel. A Dunapesten ugyanolyan fontos a Duna és a város közös történetének megismerése, mint a jövőbeli lehetőségeinek feltérképezése. 
2017.08.25
|


Játék
Egy amerikai kisvárosban egy öngyilkos hajlamokkal megáldott tinédzsernek nemcsak a saját démonaival kell megküzdenie, hanem egy természetfölötti gyilkos ördögi tervét is meg kell akadályoznia.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.