„Elkérte tőle egy körre, és egyszerűen nem hozta vissza” - Tom Cruise és Doug Liman

Tom Cruise és Doug Liman A holnap határa után ismét közös filmet forgatott. A Barry Seal: A beszállító egy csempésznek állt vakmerő pilótáról szól, aki a nyolcvanas években jól kicseszett a drogkartellekkel. Az igaz történet alapján készült filmről bőven volt mit mesélnie az alkotópárosnak.

Tom Cruise:

 

Nemrég súlyosan megsérült a lába a Mission: Impossible 6. forgatásán.

 

Már készül a Top Gun 2.-re.

 

Doug Liman:

 

Ő rendezte az első Matt Damon-os Bourne-filmet.

 

Három filmjét is saját maga fényképezte.

Miért akartátok elkészíteni a filmet? 
 
T.C.: Tetszett, hogy a konfliktusok nagyon emberiek a történetben, még akkor is, ha tudjuk, hogy egy nagy, epikus kalandot láthatunk. Barry Sealnél ideálisabb antihőst nem lehetne találni. Ő határok nélkül élt. A mai repülési szabályok mellett semmi nem eshetne meg abból, amit csinált, de ő egy nagyon izgalmas korszakban élt. Úgy élte át a történelmi időket, hogy közben fogalma sem volt arról, hogy történelmi időket él át.  
 
D.L.: A látszat ellenére ez a film nem a drogbizniszről szól. Barry szerette a kihívásokat. Neki mindegy volt, hogy a CIA tesz egy fegyverrakományt a gépe rakterébe, vagy a kartellek pakolják teli drogokkal. Ő azért csinálta, mert élvezte az izgalmat és a kihívást. 
 
T.C.: A filmet leforgatni pedig majdnem akkora kaland volt, mint amit Barry annak idején átélt. Doug, a stáb és én valóban a kolumbiai dzsungelben kempingeztünk, és a filmben látott repülések mind igaziak, egyetlen CGI-repülést sem láthatsz nálunk. 
 
Tudtatok meg új dolgokat Barryről a forgatás során? 
 
D.L.: Kolumbiában több olyan emberrel is együtt dolgoztunk, akik személyesen ismerték őt. Volt ott egy pilóta, akitől Barry ellopott egy gépet. Ez a pilóta eldicsekedett Barrynek a legújabb repülőjével, aki elkérte tőle egy körre, és egyszerűen nem hozta vissza. 
 
T.C.: Átrepült vele Amerikába. 
 
D.L.: Ha ez a fickó valahol lehetőséget látott, azonnal lecsapott rá. Ettől a kolumbiai fickótól Barry egy repülőgépet lopott el, mégis szeretettel emlékezett vissza rá. Olyan figura volt, akit mindenki kedvelt. Bizonyos értelemben példakép is számomra, mert folyton megragadta a lehetőségeket, és nem félt kockáztatni. Filmkészítőként én is szeretnék így élni. Volt egy kép, amit Barry felesége mutatott nekünk, és szerettük volna belecsempészni a filmbe, de nem találtunk neki helyet. Barry volt rajta egy helikopter pilótafülkéjében, ami csurig volt tömve gyerekekkel, akiket elvitt Menából fagyizni egyet. Ilyen fickó volt. 
 
T.C.: Elképesztően nagylelkű volt. Folyamatosan pénzt adott fűnek-fának.  
 
Tom, mi az, amit Doug vitt bele ebbe a filmbe? 
 
T.C.: Dougban az az érdekes, hogy sosem ismétli önmagát, sosem csinálja meg kétszer ugyanazt a filmet. Mindig a nehezebb ösvényt választja, és a filmjei pont emiatt válnak különlegessé és egyedivé. Ezért akartam vele együtt dolgozni, és ezért tartok ki mellette továbbra is. Szeretem Dougban, hogy nála minden a karakterről szól.  
 
Úgy tudom, lakótársak voltatok a forgatás során… 
 
T.C.: Atlantában próbáltunk keresni egy helyet, ahol az ott töltött időben lakhatunk, és ráakadtunk egy jókora házra. Felvetődött az ötlet, hogy mind költözzünk oda. Doug, Gary Spinelli, a forgatókönyvíró és én. Felállítottunk pár szabályt, mivel mindent magunk csináltunk ott, nem volt házvezetőnőnk. 
 
D.L.: Hajlamos vagyok szanaszét hagyni a dolgokat, Tom meg kissé rendmániás… 
 
T.C.: Ez nem igaz. NAGYON kupis vagy, én meg szeretem rendben tartani a dolgokat, de nem vagyok rendmániás. (nevet) Aztán ott volt Gary, aki nem akart mosogatni, mert mindig elmondta, hogy sokkal kevesebb kaját fogyaszt nálunk. 
 
D.L.: Folyton kibúvókat keresett. El is kezdtük őt Gary hercegnőnek hívni. 
 
T.C.: Arra hivatkozott, hogy ő azért van itt, mert meg kell írnia a filmet. Mondtuk neki, hogy Doug azért, hogy megrendezze, én meg azért, hogy szerepeljek benne. Ezt hívják csapatmunkának. (nevet) 
 
Tulu/UIP-Duna Film
2017.08.28
|


Film premierek

Újra otthon

amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 2017

Terminátor 2. – Az ítélet napja 3D

amerikai-francia sci-fi, 137 perc, 1991

Kedi: Isztambul macskái

amerikai-török dokumentumfilm, 79 perc, 2016

Fantasztikus utazás Óz birodalmába

orosz animációs film, 90 perc, 2016

Amerikai bérgyilkos

amerikai akcióthriller, 111 perc, 2017

A halál 50 órája

amerikai háborús film, 167 perc, 1965
Játék
„All you need is love” énekli a Beatles 1967-ben nemcsak koncerteken, a rádióban, de már a televízióban is. Az első egész világot behálózó élő tévéközvetítést több mint négyszáz millióan nézik izgatottan a Földön.
Filmek a TV-ben
18:15
Monster Trucks - verdaszörnyek
amerikai-kanadai akcióvígjáték, 2016
18:15
Lesülve
görög-német romantikus vígjáték, 2016 (feliratos)
18:20
18:40
Harry és fia
amerikai filmdráma, 1984
18:50
Három szökevény
amerikai vígjáték, 1989
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.