„Elkérte tőle egy körre, és egyszerűen nem hozta vissza” - Tom Cruise és Doug Liman

Tom Cruise és Doug Liman A holnap határa után ismét közös filmet forgatott. A Barry Seal: A beszállító egy csempésznek állt vakmerő pilótáról szól, aki a nyolcvanas években jól kicseszett a drogkartellekkel. Az igaz történet alapján készült filmről bőven volt mit mesélnie az alkotópárosnak.

Tom Cruise:

 

Nemrég súlyosan megsérült a lába a Mission: Impossible 6. forgatásán.

 

Már készül a Top Gun 2.-re.

 

Doug Liman:

 

Ő rendezte az első Matt Damon-os Bourne-filmet.

 

Három filmjét is saját maga fényképezte.

Miért akartátok elkészíteni a filmet? 
 
T.C.: Tetszett, hogy a konfliktusok nagyon emberiek a történetben, még akkor is, ha tudjuk, hogy egy nagy, epikus kalandot láthatunk. Barry Sealnél ideálisabb antihőst nem lehetne találni. Ő határok nélkül élt. A mai repülési szabályok mellett semmi nem eshetne meg abból, amit csinált, de ő egy nagyon izgalmas korszakban élt. Úgy élte át a történelmi időket, hogy közben fogalma sem volt arról, hogy történelmi időket él át.  
 
D.L.: A látszat ellenére ez a film nem a drogbizniszről szól. Barry szerette a kihívásokat. Neki mindegy volt, hogy a CIA tesz egy fegyverrakományt a gépe rakterébe, vagy a kartellek pakolják teli drogokkal. Ő azért csinálta, mert élvezte az izgalmat és a kihívást. 
 
T.C.: A filmet leforgatni pedig majdnem akkora kaland volt, mint amit Barry annak idején átélt. Doug, a stáb és én valóban a kolumbiai dzsungelben kempingeztünk, és a filmben látott repülések mind igaziak, egyetlen CGI-repülést sem láthatsz nálunk. 
 
Tudtatok meg új dolgokat Barryről a forgatás során? 
 
D.L.: Kolumbiában több olyan emberrel is együtt dolgoztunk, akik személyesen ismerték őt. Volt ott egy pilóta, akitől Barry ellopott egy gépet. Ez a pilóta eldicsekedett Barrynek a legújabb repülőjével, aki elkérte tőle egy körre, és egyszerűen nem hozta vissza. 
 
T.C.: Átrepült vele Amerikába. 
 
D.L.: Ha ez a fickó valahol lehetőséget látott, azonnal lecsapott rá. Ettől a kolumbiai fickótól Barry egy repülőgépet lopott el, mégis szeretettel emlékezett vissza rá. Olyan figura volt, akit mindenki kedvelt. Bizonyos értelemben példakép is számomra, mert folyton megragadta a lehetőségeket, és nem félt kockáztatni. Filmkészítőként én is szeretnék így élni. Volt egy kép, amit Barry felesége mutatott nekünk, és szerettük volna belecsempészni a filmbe, de nem találtunk neki helyet. Barry volt rajta egy helikopter pilótafülkéjében, ami csurig volt tömve gyerekekkel, akiket elvitt Menából fagyizni egyet. Ilyen fickó volt. 
 
T.C.: Elképesztően nagylelkű volt. Folyamatosan pénzt adott fűnek-fának.  
 
Tom, mi az, amit Doug vitt bele ebbe a filmbe? 
 
T.C.: Dougban az az érdekes, hogy sosem ismétli önmagát, sosem csinálja meg kétszer ugyanazt a filmet. Mindig a nehezebb ösvényt választja, és a filmjei pont emiatt válnak különlegessé és egyedivé. Ezért akartam vele együtt dolgozni, és ezért tartok ki mellette továbbra is. Szeretem Dougban, hogy nála minden a karakterről szól.  
 
Úgy tudom, lakótársak voltatok a forgatás során… 
 
T.C.: Atlantában próbáltunk keresni egy helyet, ahol az ott töltött időben lakhatunk, és ráakadtunk egy jókora házra. Felvetődött az ötlet, hogy mind költözzünk oda. Doug, Gary Spinelli, a forgatókönyvíró és én. Felállítottunk pár szabályt, mivel mindent magunk csináltunk ott, nem volt házvezetőnőnk. 
 
D.L.: Hajlamos vagyok szanaszét hagyni a dolgokat, Tom meg kissé rendmániás… 
 
T.C.: Ez nem igaz. NAGYON kupis vagy, én meg szeretem rendben tartani a dolgokat, de nem vagyok rendmániás. (nevet) Aztán ott volt Gary, aki nem akart mosogatni, mert mindig elmondta, hogy sokkal kevesebb kaját fogyaszt nálunk. 
 
D.L.: Folyton kibúvókat keresett. El is kezdtük őt Gary hercegnőnek hívni. 
 
T.C.: Arra hivatkozott, hogy ő azért van itt, mert meg kell írnia a filmet. Mondtuk neki, hogy Doug azért, hogy megrendezze, én meg azért, hogy szerepeljek benne. Ezt hívják csapatmunkának. (nevet) 
 
Tulu/UIP-Duna Film
2017.08.28
|


Film premierek

Valami Amerika 3.

magyar vígjáték, 103 perc, 2018

The Workshop

francia filmdráma, 113 perc, 2017

Ősember – Kicsi az ős, de hős!

angol-francia animációs film, 90 perc, 2018

Foxtrott

francia-izraeli-német-svájci filmdráma, 108 perc, 2017

Fekete Párduc

amerikai akciófilm, 134 perc, 2018
Játék
Norvégia egyik legfelkapottabb formációja tavaly a Szigetet is megjárta, ezúttal pedig a Hajót veszik célba.
Filmek a TV-ben
18:20
Föld és víz között
kolumbiai filmdráma, 2016 (feliratos)
18:25
Az ártatlan
francia-olasz filmdráma, 1976
19:00
Dredd
amerikai-angol akciófilm, 2012
19:00
Blue Jasmine
amerikai dráma, 2013
19:00
Anakonda 2. - A véres orchidea
amerikai akció-thriller, 2004
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.