„Elkérte tőle egy körre, és egyszerűen nem hozta vissza” - Tom Cruise és Doug Liman

Tom Cruise és Doug Liman A holnap határa után ismét közös filmet forgatott. A Barry Seal: A beszállító egy csempésznek állt vakmerő pilótáról szól, aki a nyolcvanas években jól kicseszett a drogkartellekkel. Az igaz történet alapján készült filmről bőven volt mit mesélnie az alkotópárosnak.

Tom Cruise:

 

Nemrég súlyosan megsérült a lába a Mission: Impossible 6. forgatásán.

 

Már készül a Top Gun 2.-re.

 

Doug Liman:

 

Ő rendezte az első Matt Damon-os Bourne-filmet.

 

Három filmjét is saját maga fényképezte.

Miért akartátok elkészíteni a filmet? 
 
T.C.: Tetszett, hogy a konfliktusok nagyon emberiek a történetben, még akkor is, ha tudjuk, hogy egy nagy, epikus kalandot láthatunk. Barry Sealnél ideálisabb antihőst nem lehetne találni. Ő határok nélkül élt. A mai repülési szabályok mellett semmi nem eshetne meg abból, amit csinált, de ő egy nagyon izgalmas korszakban élt. Úgy élte át a történelmi időket, hogy közben fogalma sem volt arról, hogy történelmi időket él át.  
 
D.L.: A látszat ellenére ez a film nem a drogbizniszről szól. Barry szerette a kihívásokat. Neki mindegy volt, hogy a CIA tesz egy fegyverrakományt a gépe rakterébe, vagy a kartellek pakolják teli drogokkal. Ő azért csinálta, mert élvezte az izgalmat és a kihívást. 
 
T.C.: A filmet leforgatni pedig majdnem akkora kaland volt, mint amit Barry annak idején átélt. Doug, a stáb és én valóban a kolumbiai dzsungelben kempingeztünk, és a filmben látott repülések mind igaziak, egyetlen CGI-repülést sem láthatsz nálunk. 
 
Tudtatok meg új dolgokat Barryről a forgatás során? 
 
D.L.: Kolumbiában több olyan emberrel is együtt dolgoztunk, akik személyesen ismerték őt. Volt ott egy pilóta, akitől Barry ellopott egy gépet. Ez a pilóta eldicsekedett Barrynek a legújabb repülőjével, aki elkérte tőle egy körre, és egyszerűen nem hozta vissza. 
 
T.C.: Átrepült vele Amerikába. 
 
D.L.: Ha ez a fickó valahol lehetőséget látott, azonnal lecsapott rá. Ettől a kolumbiai fickótól Barry egy repülőgépet lopott el, mégis szeretettel emlékezett vissza rá. Olyan figura volt, akit mindenki kedvelt. Bizonyos értelemben példakép is számomra, mert folyton megragadta a lehetőségeket, és nem félt kockáztatni. Filmkészítőként én is szeretnék így élni. Volt egy kép, amit Barry felesége mutatott nekünk, és szerettük volna belecsempészni a filmbe, de nem találtunk neki helyet. Barry volt rajta egy helikopter pilótafülkéjében, ami csurig volt tömve gyerekekkel, akiket elvitt Menából fagyizni egyet. Ilyen fickó volt. 
 
T.C.: Elképesztően nagylelkű volt. Folyamatosan pénzt adott fűnek-fának.  
 
Tom, mi az, amit Doug vitt bele ebbe a filmbe? 
 
T.C.: Dougban az az érdekes, hogy sosem ismétli önmagát, sosem csinálja meg kétszer ugyanazt a filmet. Mindig a nehezebb ösvényt választja, és a filmjei pont emiatt válnak különlegessé és egyedivé. Ezért akartam vele együtt dolgozni, és ezért tartok ki mellette továbbra is. Szeretem Dougban, hogy nála minden a karakterről szól.  
 
Úgy tudom, lakótársak voltatok a forgatás során… 
 
T.C.: Atlantában próbáltunk keresni egy helyet, ahol az ott töltött időben lakhatunk, és ráakadtunk egy jókora házra. Felvetődött az ötlet, hogy mind költözzünk oda. Doug, Gary Spinelli, a forgatókönyvíró és én. Felállítottunk pár szabályt, mivel mindent magunk csináltunk ott, nem volt házvezetőnőnk. 
 
D.L.: Hajlamos vagyok szanaszét hagyni a dolgokat, Tom meg kissé rendmániás… 
 
T.C.: Ez nem igaz. NAGYON kupis vagy, én meg szeretem rendben tartani a dolgokat, de nem vagyok rendmániás. (nevet) Aztán ott volt Gary, aki nem akart mosogatni, mert mindig elmondta, hogy sokkal kevesebb kaját fogyaszt nálunk. 
 
D.L.: Folyton kibúvókat keresett. El is kezdtük őt Gary hercegnőnek hívni. 
 
T.C.: Arra hivatkozott, hogy ő azért van itt, mert meg kell írnia a filmet. Mondtuk neki, hogy Doug azért, hogy megrendezze, én meg azért, hogy szerepeljek benne. Ezt hívják csapatmunkának. (nevet) 
 
Tulu/UIP-Duna Film
2017.08.28
|


Film premierek

Lumiére

francia dokumentumfilm, 90 perc, 2016

Megtorlás

amerikai-angol-belga-francia-holland-svéd western, 148 perc, 2017

Madame

francia vígjáték, 91 perc, 2017

Boldog halálnapot!

amerikai horror, 96 perc, 2017

Az Igazság Ligája

amerikai akciófilm, 121 perc, 2017

120 dobbanás percenként

francia filmdráma, 140 perc, 2017
Játék
December 18-án harmadik alkalommal lépnek fel a legismertebb hazai előadók a Kongresszusi Központban, hogy a közönséggel együtt ünnepeljenek.
Filmek a TV-ben
18:15
Naplemente
angol-luxemburgi filmdráma, 2015 (feliratos)
18:30
Nyomul a nyolcadik dimenzió
amerikai kalandfilm, 1984
18:45
A szólista
amerikai dráma, 2009
18:55
Kettőn áll a vásár
amerikai vígjáték, 1995
18:55
Különösen veszélyes
amerikai akciófilm, 1997
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.