Állandó Capa-kiállítás nyílik a Capa Központban

A világ egyetlen, Robert Capa fotóit bemutató állandó kiállítása nyílik meg a fővárosi Capa Központban az intézmény kibővítését és felújítását követően, 2018 októberétől.

Linkek

A Robert Capa-mestergyűjteményt 2008-ban vásárolta meg a magyar állam közel 300 millió forintért a New York-i International Center of Photography-tól (ICP), amely a magyar származású fotóriporter hagyatékát gondozza, szerződésben vállalva annak elhelyezését egy akkor még létrehozandó fotóközpontban. 
 
Az akkor megvásárolt 937 képet tartalmazó úgynevezett mestergyűjteményt, valamint további 48 vintage kópiát a 2013-ban megnyílt Capa Központ kapta meg, melyet az intézmény a Nagymező utcai épülethez tartozó, egykori Tivoli mozi termében mutat majd be annak felújítása és korszerűsítése után egy állandó tárlat keretében, mely a tervek szerint 2018. október 22-től, Robert Capa születésének 105. évfordulójától lesz látható. 
 
A Master's Set III. elnevezésű sorozat a kilencvenes években készült nagyításokat tartalmaz, amelyek a világhírű fotográfus életművét a leginkább reprezentálják. A fotográfiákat Cornell Capa (Robert Capa öccse) és Richard Whelan fotótörténész válogatták ki a Robert Capa által hátrahagyott mintegy 70 ezer negatív közül.  
 
(MTI) 
2017.08.30
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.