Kedvenc helyek

Világsztárok a BJC-ben: Joey Calderazzo Trio (USA)

[ jazz ]
Budapest, Budapest Jazz Club, szeptember 12. 19:00 és 21:00
Joey Calderazzo hétévesen a klasszikus zenébe ásta bele magát, aztán egy évtizeddel később már New York legnagyobb jazzereinek körében találjuk. A Michael Brecker Quintet fix koncertzenészének első saját anyagát a nagy Blue Note kiadó hozta ki.
1990-es debütjén olyan ikonok működtek közre, mint Jerry Bergonzi és Branford Marsalis. Ez utóbbi nagysággal olyan remekül megtalálták a közös hangot, hogy a neves szaxofonos ’98-ban a Buckshot LeFonque nevű kvartettjébe is bevette Joey-t; illetve saját labeljénél is jelentette meg a zongorista anyagait. 
 
Közben Calderazzo kollaborációs listája is szépen duzzadt, az évek során Rick Margitza, Bob Mintzer, George Garzone és Vincent Herring is bekerült az impozáns névsorba. Saját triójának élén 2003-ban kezdett muzsikálni, improvizatív módon színesítve a kortárs jazz palettáját. A rögtönzésekre építő, hol bossa novába, hol lírába csapó előadásmód sohasem előre eltervezett koncepció eredménye: inkább folyamatos, spontán párbeszéd zajlik a fellépéseken az egyenrangú zenészek között. Az 52 éves zongorista - saját bevallása szerint - maximum a sarokpontokat jelöli ki. Calderazzo két éve hozta ki Going Home című, önéletrajzi ihletésű, legutóbbi albumát, rajta csupa szenvedélyes és energikus szerzeménnyel. Budapesti partnerei Ben Wolfe bőgős és Donald Edwards dobos lesznek. 
 
Jegyár: 5400 Ft 
Air
2017.08.31
|


Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.