Gallery Weekend Budapest

Kortárs galériák szezonnyitó fesztiválja
Budapest, 2017. szeptember 9 - 10.
Ezen a hétvégén bárki veheti a bátorságot, hogy megismerkedjen a kortárs képzőművészettel. Immár negyedik alkalommal rendezi meg a Kortárs Galériák Egyesülete és a Kreatív Platform Kortárs Művészeti Alapítvány a budapesti kortárs magángalériák szezonnyitó fesztiválját.
A friss vizualitás iránt érdeklődő, de még „tájékozatlan” látogatókat önkéntesek által vezetett csoportos túrák segítik abban, hogy otthonosabban mozogjanak ebben a különös világban. A nemzetközi gallery weekend műfajt meghonosító Gallery Weekend Budapest a virágzó budapesti galériás színtér fesztiválja, amelynek két napján a budapesti kiállítóhelyek színes programokkal várják a közönséget. 
 
Szombaton és vasárnap 12-től 18 óráig ingyenes kiállításokon, tárlatvezetéseken, körtúrákon és megnyitókon vehetünk részt a főváros legjobb kortárs galériáiban, az Art+Text Budapestben, a Chimera-Project Gallery-ben, a Deák Erika Galériában, a Faur Zsófi Galériában, a Horizont Galériában, az INDA Galériában, a Kisteremben, a Knoll Galériában, a MissionArt Galériában, a Molnár Ani Galériában, a Várfok Galériában és a VILTIN Galériában. 
 
Az idei Gallery Weekend Budapest egyedi életpályákon keresztül enged betekintést a magyar absztrakt képzőművészet sokszínű világába. A kiállítók között vannak többek között a költői geometria olyan nemzetközi hírű legendái, mint a térstruktúrákat építő Megyik János, a geometrikus mobil szobrairól ismert Hetey Katalin, illetve „a párizsi magyar absztrakt mesterek egyik utolsó mohikánja”, Konok Tamás. De itt lesznek sokak mellett természetesen a legújabb nemzedék legjobbjai is, például a családi fotós alapokra építkező Ember Sári, a mezőgazdasági gépek esztétikáját légiesítő Molnár Zsolt vagy a politika és harcászat nyersanyagit vizsgáló Fridvalszki Márk.  
 
Ingyenes! 
2017.09.04
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.