Világszínvonalú lesz a Csiky Gergely Színház színpadi technikája

Világviszonylatban is korszerű, egyes megoldásait tekintve Magyarországon még kevés helyen alkalmazott színpadi technikája lesz az őszre megújuló kaposvári Csiky Gergely Színháznak.
Az ingatlant kívül-belül egyaránt modernizálják. Új helyen lesz a műszaki páholy, az épületben több büfé üzemel majd, a látogatókat a stúdiószínházban a korábbihoz képest „egészen más világ" fogadja.
 
Az újítások részeként az úgynevezett alsó gépészetben egy olyan dobforgó is helyet kap, amely lehetőséget nyújt a színpadkép gyors megváltoztatására. Ez a minden igényt kielégítő és költséghatékonyan üzemeltethető világítás- és hangtechnikai berendezésekkel együtt jelentősen növeli az előadások nyújtotta élményt. 
 
Az eredetileg Magyar Ede és Stahl József elképzelései alapján elkészült, 1955-től állandó társulatnak otthont adó, 1965-ben kibővített, de mára korszerűtlenné vált épületnek négy lépcsőháza van, ám azokat nemcsak tűzvédelmi okokból alakították ki. Az átadásakor 1400 férőhelyes színház állóhelyeire akkor szabadnapos cselédek és a szegényebb rétegek képviselői is váltottak jegyet, a 20. század elején ugyanis fontosnak tartották elkerülni a különböző társadalmi rétegek keveredését. A négy lépcsőház a felújítást követően is megmarad, de a modernizáció keretében átjárhatókká teszik azokat a műemléki szempontok figyelembe vételével folyó kivitelezés során. 
 
(MTI) 
2017.09.06
|


Játék
Varázslatos élményben lehet része azoknak, akik március 2. és 4. között a Homoktövis utcai Vasas Jégcentrumba (volt Jégpalota) látogatnak, itt kerül ugyanis megrendezésre a Budapest Kupa nemzetközi szinkronkorcsolyázó verseny.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.