„Ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha csináltam” - Bill Skarsgård

Édesapja, Stellan Skarsgård a svédek egyik legmenőbb exportcikke, bátyja pedig az egyre több hollywoodi csúcsprodukcióban szerepet kapó Alexandar Skarsgård. Ilyen hátszéllel egyrészt könnyű, másrészt piszok nehéz, mert nem egyszerű ilyen elődök nyomdokaiba lépni.

27 éves.

 

1,91 méter magas, ami közrejátszott abban, hogy őt válasszák ki Pennywise szerepére.

 

Idén nyáron az Atomszőkében láthatták a magyar nézők.

Bill Skarsgård azonban rögtön egy ikonikus szereppel törhet a világhír felé: ő alakítja Stephen King legrémisztőbb teremtményét, Pennywise bohócot az AZ legújabb adaptációjában
 
Mesélnél picit a film castingjáról? Gondolom, eléggé más lehetett, mint a legtöbb szerep esetében… 
 
Egy színésznek nagyon ritkán van alkalma olyasvalakit játszani, aki ennyire földöntúli jelenség, és semmi köze a valósághoz. A húszas éveim közepén járok, ilyenkor van pár típusfigura, amiknek a meghallgatására rendszerint behívnak. Pennywise nagyon távol állt ezektől a karakterektől, így izgatottan készültem a castingra. Akkoriban béreltem egy házat, aminek a kertjében volt egy fészer. Oda jártam ki, és azon dolgoztam magamban, hogyan nézne ki az én Pennywise-om, milyen lenne a beszéde, hogyan mozogna és a többi. A fészerben kitalált dolgokból néhány a filmbe is bekerülhetett. 
 
Mi volt a legnehezebb abban, ahogy Pennywise bőrébe bújtál? 
 
Nehéz volt úgy kitalálni őt, hogy a nézőket egyszerre érdekelje a figura, ugyanakkor rettegjenek is tőle. Ragaszkodtam ahhoz, hogy Pennywise még véletlenül se hasonlítson rám semmilyen formában, ezért a kinézetének, a hangjának és a mozgásának is nagyon egyedinek kellett lennie. Ezt rengeteget gyakoroltam. 
 
A figurának meglehetősen bizarr humora van… 
 
Igen, a humora semmire sem hasonlít nagyon. Pennywise élvezi, ha valakiben félelmet kelthet, vagy valakinek szenvedést okozhat, ő mindezt nagyon viccesnek találja. Nem akartam, hogy olcsó poénokat puffogtasson: a dolgok, amiket ő viccesnek talál, a nézők számára többnyire rettenetesnek tűnhetnek. 
 
Fizikailag is megterhelő volt a szerep? 
 
Ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha csináltam. Furcsa hangokat kellett kiadnom, nyáladzottam, sikoltoztam… Attól féltem, elmegy a hangom. Amikor egy-egy felvétel után Andy Muschietti azt kiáltotta, hogy „Vége!”, sokszor a kimerültségtől összezuhantam a földön, és alig kaptam levegőt. A srácokat játszó színészgyerekek jöttek oda aggódva megkérdezni tőlem, hogy jól vagyok-e. (nevet) 
 
Kamerán kívül sok időt töltöttél a Vesztesek klubja tagjait alakító gyerekszínészekkel? 
 
Andy határozott elképzelése volt, hogy a forgatási szünetekben és a szabadidőnkben ne legyek egy légtérben a gyerekekkel, hogy megmaradjon a köztünk vibráló feszültség. Persze egy idő után számomra is nyilvánvalóvá vált, hogy a gyerekek tök profik, akik tisztában vannak azzal, hogy nem én vagyok Pennywise, csak egy svéd színész, aki ijesztő bohócnak öltözött. A sminket és a jelmezt viselve amúgy is kicsit elkülönül az ember, de nemcsak a gyerekektől, hanem a stábtagoktól is. Nagyon kényelmetlen volt végig Pennywise-ként forgatni. Próbáltam ezt az izoláltságot a munka javára fordítani, és teljes mértékben a karakteremre koncentráltam. Alapesetben szeretek bratyizni egy forgatáson a többiekkel, de ez most másfajta helyzet volt. 
 
Mennyi időbe telt átváltoztatni téged Pennywise-zá? 
 
Az első alkalommal úgy négy-öt óra lehetett, de napról napra gyorsabbak lettünk, és a végén már megvoltam két és fél óra alatt. Amikor először felvettem a ruhát és megkaptam a sminket, csak álltam a tükör előtt és grimaszoltam, mert kíváncsi voltam, hogy mutatnak így az arckifejezéseim. 
 
Amíg Torontóban forgattatok, nem találkoztál fanatikus AZ-rajongókkal? 
 
Azt hiszem, az egyetlen alkalom, amikor nyilvános helyen ki kellett állnom kosztümben, az a Neibolt-háznál volt. Amikor fennállt a veszélye, hogy lefotózzanak, mindig kaptam a csapattól egy hosszú kabátot és egy esernyőt, hogy a szünetekben ne sok látszódjon belőlem. A forgatásra kijött egyszer egy olyan rajongó is, aki maga is Pennywise-nak volt öltözve. Elég bizarr látványt nyújtott. (nevet) 
 
Van elképzelésed arról, hogy az emberek miért félnek a bohócoktól? 
 
Kicsit utánajártam, és azt olvastam, hogy a coulrofóbia, vagyis a bohócoktól való félelem nem létezett addig, amíg Stephen King meg nem írta ezt a regényt. 
 
Tulu/InterCom
2017.09.11
|


Film premierek

Lumiére

francia dokumentumfilm, 90 perc, 2016

Megtorlás

amerikai-angol-belga-francia-holland-svéd western, 148 perc, 2017

Madame

francia vígjáték, 91 perc, 2017

Boldog halálnapot!

amerikai horror, 96 perc, 2017

Az Igazság Ligája

amerikai akciófilm, 121 perc, 2017

120 dobbanás percenként

francia filmdráma, 140 perc, 2017
Játék
The Trill of It All néven látott napvilágot Sam Smith legújabb nagylemeze.
Filmek a TV-ben
18:15
Naplemente
angol-luxemburgi filmdráma, 2015 (feliratos)
18:30
Nyomul a nyolcadik dimenzió
amerikai kalandfilm, 1984
18:45
A szólista
amerikai dráma, 2009
18:55
Kettőn áll a vásár
amerikai vígjáték, 1995
18:55
Különösen veszélyes
amerikai akciófilm, 1997
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.