Súlyos pszichothrillert kapnak a műfaj rajongói karácsonyra

Kertvárosi rémálom. Ezekkel a szavakkal jellemezték leginkább a görög filmes zseni, Yorgos Lanthimos új filmjét a cannes-i bemutató után. Lanthimos ugyan sztár, de eddig egyik sikerfilmjét sem játszották a magyar mozik.
Sem A kutyafog, sem A homár nem került ugyanis nálunk rendes moziforgalmazásba, így az Egy szent szarvas meggyilkolása mindenképp úttörőnek számít majd. Lanthimos elképesztően elvont társadalomkritikában utazik, és bár előző mozija, A homár sokszor vicces volt, új filmjében nem a humor – persze őt csak a sötétebb verziója érdekli – dominál, hanem a paráztatás. Ilyeténképpen az Egy szent szarvas meggyilkolását nyugodtan hívhatjuk horrornak is. 
 
A történet főszereplője Steven (Colin Farrell), a karizmatikus sebész, aki a szárnyai alá vesz egy kamasz fiút (Barry Keoghan), csakhogy a srácról kiderül, hogy egy igazi paracsávó, aki ördögi természetével pokollá változtatja orvosunk – és családja – egész addigi életét. 
 
A filmben nemcsak a történések rémisztőek, hanem már az is, ahogy a karakterek beszélnek: szenvtelenül, érzelmektől mentesen, és nagyjából úgy, mintha tudnák, hogy valaki egyfolytában lehallgatja őket. Lanthimos A homár után ismét Colin Farrell-lel szövetkezett, akihez megnyerte partnerül Nicole Kidmant (az puszta véletlen, hogy ők ketten a Csábításban is együtt szerepelnek), így most az artmozik után egy sztárokkal megpakolt filmmel próbálja bevenni Hollywoodot is. 
 
(Hazai bemutató: december 28.)
 
 
2017.09.11
|


Film premierek

Floridai álom

amerikai filmdráma, 111 perc, 2017

Thelma

dán-francia-norvég-svéd thriller, 116 perc, 2017

Gengszterzsaruk

amerikai akciófilm, 140 perc, 2018

A legsötétebb óra

angol életrajzi dráma, 125 perc, 2017

68 lepedő

amerikai krimivígjáték, 93 perc, 2017
Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Filmek a TV-ben
18:10
xXx: Újra akcióban
amerikai akciófilm, 2017
18:15
Párizsból szeretettel
francia akciófilm, 2010
18:20
Jurassic Park
amerikai akciófilm, 1993
18:25
Hupikék - Az elveszett falu
amerikai animációs film, 2017
18:35
Jobs - Gondolkozz másképp
amerikai életrajzi dráma, 2013
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.