Súlyos pszichothrillert kapnak a műfaj rajongói karácsonyra

Kertvárosi rémálom. Ezekkel a szavakkal jellemezték leginkább a görög filmes zseni, Yorgos Lanthimos új filmjét a cannes-i bemutató után. Lanthimos ugyan sztár, de eddig egyik sikerfilmjét sem játszották a magyar mozik.
Sem A kutyafog, sem A homár nem került ugyanis nálunk rendes moziforgalmazásba, így az Egy szent szarvas meggyilkolása mindenképp úttörőnek számít majd. Lanthimos elképesztően elvont társadalomkritikában utazik, és bár előző mozija, A homár sokszor vicces volt, új filmjében nem a humor – persze őt csak a sötétebb verziója érdekli – dominál, hanem a paráztatás. Ilyeténképpen az Egy szent szarvas meggyilkolását nyugodtan hívhatjuk horrornak is. 
 
A történet főszereplője Steven (Colin Farrell), a karizmatikus sebész, aki a szárnyai alá vesz egy kamasz fiút (Barry Keoghan), csakhogy a srácról kiderül, hogy egy igazi paracsávó, aki ördögi természetével pokollá változtatja orvosunk – és családja – egész addigi életét. 
 
A filmben nemcsak a történések rémisztőek, hanem már az is, ahogy a karakterek beszélnek: szenvtelenül, érzelmektől mentesen, és nagyjából úgy, mintha tudnák, hogy valaki egyfolytában lehallgatja őket. Lanthimos A homár után ismét Colin Farrell-lel szövetkezett, akihez megnyerte partnerül Nicole Kidmant (az puszta véletlen, hogy ők ketten a Csábításban is együtt szerepelnek), így most az artmozik után egy sztárokkal megpakolt filmmel próbálja bevenni Hollywoodot is. 
 
(Hazai bemutató: december 28.)
 
 
2017.09.11
|


Film premierek

Újra otthon

amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 2017

Terminátor 2. – Az ítélet napja 3D

amerikai-francia sci-fi, 137 perc, 1991

Kedi: Isztambul macskái

amerikai-török dokumentumfilm, 79 perc, 2016

Fantasztikus utazás Óz birodalmába

orosz animációs film, 90 perc, 2016

Amerikai bérgyilkos

amerikai akcióthriller, 111 perc, 2017

A halál 50 órája

amerikai háborús film, 167 perc, 1965
Játék
New York, Párizs, Tokió és London után Budapesten is megrendezésre kerül a Felabration, a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista, Fela Kuti munkássága előtt tisztelgő emlékest.
Filmek a TV-ben
22:55
Üss vagy fuss!
amerikai akcióvígjáték, 2012
22:55
Keresem... - A film
amerikai vígjáték, 2016
23:00
Én és a te anyád
amerikai vígjáték, 1983
23:00
Watchmen: Az őrzők
angol-amerikai sci-fi akciófilm, 2009
23:10
A magányos utazó
olasz romantikus dráma, 2013
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.