Súlyos pszichothrillert kapnak a műfaj rajongói karácsonyra

Kertvárosi rémálom. Ezekkel a szavakkal jellemezték leginkább a görög filmes zseni, Yorgos Lanthimos új filmjét a cannes-i bemutató után. Lanthimos ugyan sztár, de eddig egyik sikerfilmjét sem játszották a magyar mozik.
Sem A kutyafog, sem A homár nem került ugyanis nálunk rendes moziforgalmazásba, így az Egy szent szarvas meggyilkolása mindenképp úttörőnek számít majd. Lanthimos elképesztően elvont társadalomkritikában utazik, és bár előző mozija, A homár sokszor vicces volt, új filmjében nem a humor – persze őt csak a sötétebb verziója érdekli – dominál, hanem a paráztatás. Ilyeténképpen az Egy szent szarvas meggyilkolását nyugodtan hívhatjuk horrornak is. 
 
A történet főszereplője Steven (Colin Farrell), a karizmatikus sebész, aki a szárnyai alá vesz egy kamasz fiút (Barry Keoghan), csakhogy a srácról kiderül, hogy egy igazi paracsávó, aki ördögi természetével pokollá változtatja orvosunk – és családja – egész addigi életét. 
 
A filmben nemcsak a történések rémisztőek, hanem már az is, ahogy a karakterek beszélnek: szenvtelenül, érzelmektől mentesen, és nagyjából úgy, mintha tudnák, hogy valaki egyfolytában lehallgatja őket. Lanthimos A homár után ismét Colin Farrell-lel szövetkezett, akihez megnyerte partnerül Nicole Kidmant (az puszta véletlen, hogy ők ketten a Csábításban is együtt szerepelnek), így most az artmozik után egy sztárokkal megpakolt filmmel próbálja bevenni Hollywoodot is. 
 
(Hazai bemutató: december 28.)
 
 
2017.09.11
|


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Filmek a TV-ben
18:15
Hans Christian Andersen: Életem története 2.
amerikai családi kalandfilm, 2003
18:20
Brazilok
magyar vígjáték, 2017
18:30
Harmonium
japán filmdráma, 2016 (feliratos)
18:45
Támadás a Fehér Ház ellen
amerikai akciófilm, 2013 (ism.)
18:50
Mint a hurrikán
amerikai vígjáték, 1999
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.