Art Capital 2017

Szentendre, 2017. szeptember 7 - 24.
A régió meghatározó művészeti eseményének a fő témája idén az otthon – otthontalanság. A Ferenczy Múzeumi Centrum kortárs képzőművészeti fesztiváljának tizennyolc napja alatt összesen tizennyolc tematikusan is összefonódó kiállítás nyílt, nyílik a városban.
Ezekhez a kiállításokhoz különleges szépirodalmi, filmes és zenei programok kapcsolódnak. Az Art Capital legtöbb eseményére a MűvészetMalomban és a Ferenczy Múzeumban kerül sor, de valamilyen formában szinte valamennyi szentendrei múzeum részt vesz a projektben. A fesztivál első felében lezajló megnyitókat követő programnapokon egy-egy házigazda várja a vendégeket, ők javarészt Szentendrén élő képzőművészek. A napok sorrendjében efZámbó István, feLugossy László, Regős István, Nagy Barbara, Bereznai Péter, Vinkler Zsuzsi, Benkovits György, Szirtes János, Vincze Ottó és Baksai József látja vendégül az érdeklődőket az egyes kiállításokon. 
 
Az Art Capitalról a hazai mesterek – Bukta Imre, Szűcs Attila, Farkas Ádám, feLugossy László és Vincze Ottó –, valamint a tehetséges fiatalok mellett idén sem hiányoznak a világsztárok. Az egyik legismertebb kortárs orosz művész és aktivista, Oleg Kulik (1961) és a macedón sztárszobrász, az óriás emberalakokat formázó alkotásaival befutott ®arko Baąeski (1957) munkáit például a MIG21 című kiállításon láthatjuk. Daniel Richter (1962), az egyik legismertebb élő német képzőművész, illetve Wilhelm Sasnal (1972), a kortárs lengyel festészet meghatározó képviselője pedig a Bomlasztó képzelet című tárlaton állít ki. A fesztivál egyik díszvendége Tolnai Ottó költő, akinek rajzaiból szeptember 15-én este nyílik kiállítás a Ferenczy Múzeumban, majd 19-én Parti Nagy Lajos beszélget az életművéről a vajdasági alkotóval.  
 
2017.09.11
|
(5 kép)


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.