Programok hétvégére

2017. szeptember 14-17.
Édes Napok, Ars Sacra Fesztivál, Sétáló Kazinczy utca, Nemzeti Vágta, Nagy Sportágválasztó... Elkezdődött az ősz, Budapest szinte minden utcájában egy-egy érdekes program várja mindazokat, akik aktív kikapcsolódással szeretnék eltölteni a hétvégét.
Lássuk csak! – Képzőművészetről – közösen 
Eötvös10 KKSz  
szeptember 14-én 18h  
www.eotvos10.hu
 
Az európai festészet alkotásaiból szemezgető sorozat elsődleges célja – ahogyan azt a cím is sugallja – hogy látni tanítson, ösztönözzön. Az évszámok és nevek helyett a miértek és a hogyanok vezetnek minket. A tematikusan összeállított képsorokat közösen elemezve, fürkészve remélhetőleg egyre több bennünk rejtőző kapu nyílik meg a művészet felé. 
 
Jókai Anna: Átvilágítás című könyvének bemutatója 
Pesti Vigadó  
szeptember 14-én 17h  
www.vigado.hu 
 
Ingyenes, de előzetes, online regisztrációhoz kötött. 
 
Édes Napok 
Szent István tér  
szeptember 15–17.  
www.edesnapok.hu 
 
Napközben nagynevű séfek és cukrászok tartanak bemutatókat, esténként pedig kellemes jazz-zene mellett, nemes borok és más italok társaságában élvezhetik az élet édes napjait. Ingyenes! 
 
10. Nemzeti Vágta 
Hősök tere  
szeptember 15–17.  
www.vagta.hu 
 
A színes programok, szédületes versenyek mellett igazi születésnapi hangulat, az ország legnagyobb táncháza várja a látogatókat.
 
XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztó 
Merkapt Maraton Sportközpont  
szeptember 15–16.  
www.sportagvalaszto.hu 
 
A program célja minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz. Ingyenes! 
 
6. Nyitott Ház 
Pesti Vigadó  
szeptember 16-án 10h  
www.vigado.hu 
 
Kézműves-foglalkozás, táncbemutató, koncert, Maszk Bábszínház előadás várja a látogatókat. Ingyenes, de egyes rendezvény esetén előzetes regisztráció szükséges. 
 
Sétáló Kazinczy utca – A Szalonképes Bulinegyed Fesztiválja 
Kazinczy utca  
szeptember 16., 10–20h
www.facebook.com  
 
Lesz utcazene bőséggel, változatos és az előző rendezvényekhez képest változatlan gyermek- és felnőttprogramok, megújulás, illetve nem utolsósorban végtelen jókedv! 
 
Ars Sacra Fesztivál 2017: Arany-balladák 
Petőfi Irodalmi Múzeum 
szeptember 16-án 18h  
www.ars-sacra.hu 
 
Zenés irodalmi összeállítás a 200 éve született Arany János tiszteletére Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek előadásában. Ingyenes! 
 
Mikve túra 
Várkert Bazár  
szeptember 16–17. 15h  
www.varkertbazar.hu 
 
Tudta, hogy a Budai Várban található a város legrégibb rituális fürdője? Fedezzük fel együtt a régi zsidó utca rejtett kincseit! A túra során bejárjuk a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben a látogató megismerkedhet a középkori Buda első zsidónegyedének történetével. Jegyár: 2000 Ft. 
 
Krizshow – talkshow 
Átrium 
szeptember 17-én  
www.atrium.hu/eloadasok/krizshow 
 
A vendégek a hazai gazdasági élet és művészvilág prominensei közül kerülnek ki, lesznek köztük sportolók, zenészek, írók, üzletemberek, műsorvezetők, színészek. 
 
Római Fesztivál 
Flórián tér  
szeptember 17-én 10–18h
www.aquincum.hu 
 
Római legionárius hagyományőrzők életmód- és felszerelés-bemutatója, valamint gladiátorküzdelmek és kézműves-foglalkozások mellett mesemondó, színházi előadás és pantomimműsor várja a gyermekeket. A programból természetesen a kézművesvásár, Hadrianus császár életét bemutató színdarab és rabszolgavásár sem hiányozhat. Ingyenes!  
 
2017.09.13
|


Játék
Az ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.