Két új Banksy-alkotás tűnt fel Londonban

Banksy brit graffitiművész két új alkotása tűnt fel London szívében. A Barbican Centre szomszédságában látható falfestmények az intézmény Jean-Michel Basquiat amerikai művész munkásságát bemutató új kiállításának előfutárai - írta a BBC News.
Banksy a néhai művésszel való „nem hivatalos együttműködésnek" nevezte az alkotásokat az Instagramon. 
 
Az egyik, egy óriáskereket ábrázoló alkotás képe mellé a titokzatos graffitiművész azt írta: „nagyszabású Basquiat-kiállítás nyílik a Barbicanben, amely egyébként minden erejével azon van, hogy eltüntesse falairól a graffitiket". A másik mű Basquiat 1982-es Boy and Dog in a Johnnypump című alkotását idézi, kiegészítve azt két rendőrrel. 
 
A haiti felmenőkkel is rendelkező Basquiat 1960-ban született New Yorkban. Elsősorban graffitiművészként tett szert hatalmas népszerűségre, de multitalentumnak tartották. A 27 évesen kábítószer-túladagolásban meghalt alkotót az elmúlt évtized legjelentősebb amerikai művészei között tartják számon. 
 
A Basquiat: Boom for Real című tárlat szerdán nyílik a Barbican Centre-ben, amely az „amerikai művész első nagyszabású nagy-britanniai tárlataként" harangozta be a kiállítást. 
 
(MTI) 
2017.09.18
|


Játék
A legendás Spike Lee rendezésében érkezik ez az elképesztő igaz történet, amely egy valódi amerikai hősről mesél.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.