Textúra 2017/Képzőművészet – Irodalom – Színház

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2017. szeptember 26. 19:00
A töretlen érdeklődésnek hála szeptemberben folytatódik a Textúra, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria összművészeti előadássorozata. A képzőművészetet az irodalommal és a színházzal ötvöző széria már jól bevált koncepciója változatlan.
Ezúttal is tíz neves kortárs magyar szerző írt új irodalmi szöveget a múzeum állandó kiállításából kiválasztott, egy-egy inspiráló képzőművészeti alkotáshoz. Az elkészült irodalmi műveket a Galéria kiállítótereiben ismerhetik meg az érdeklődők tíz színművész tolmácsolásában, összesen hat esti előadás alkalmával. 
 
Az első alkalomra szeptember 26-án kerül sor, majd október 3-án, 17-én és 24-én, valamint november 7-én és 14-én 19 órától lesz Textúra a múzeumban. Az idei évad szerzői Bencsik Orsolya, Kemény István, Lackfi János, Mán-Várhegyi Réka, Nagy Koppány Zsolt, Németh Gábor, Szabó Borbála, Szaniszló Judit, Szvoren Edina és Vámos Miklós.  
 
2017.09.19
|


Vezeklések kora - Gaál József kiállítása.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.

Simorka Sándor grafikái.
Budapest, Vigyázó Sándor MH, szeptember 20. - október 17.

Átváltozások deszkára.
Budapest, Lengyel Intézet, szeptember 22., szombat

Játék
A mindig energikus és eredeti rendező, Spike Lee megtörtént eseményeken alapuló új filmje Ron Stallworth történetét tárja elénk. Ez a Colorado Springs-i rendőr volt az első afro-amerikai bűnüldöző, aki beépült a hírhedt Ku Klux Klánba.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.