Programok hétvégére

2017. szeptember 21-24.
Játékos rendezvények sora várja a családokat a fővárosban és a környékbeli településeken ezen a hétvégén. Tudományos és hagyományőrző programok, irodalmi előadások, valamint gasztro-, sport-, katonai és vadászati programok is szerepelnek hétvégi ajánlónkban, csak győzzünk választani...
Klímabarát Esték – Hogyan alakult át a közlekedés? 
Barabás Villa  
szeptember 21-én 19h  
www.barabasvilla.hu 
 
Gondolkodjunk együtt a Földünk jelenéről és jövőjéről, fogalmazzuk meg, mit tehetünk egyénileg és különböző közösségek tagjaiként annak érdekében, hogy bolygónkat életben tartsuk. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  
 
IV. Beer, Burger, Barbecue Fesztivál 
Millenáris  
szeptember 21–24.  
www.bbbfesztival.hu 
 
Sok izgalmas program: többek közt a szándékaink szerint hagyományteremtő vicces streetfood induló- és dalíró verseny, gasztro előadók, vetélkedők, játékok és látványos társrendezvények várják az érdeklődőket. Ingyenes! 
 
Lelki fröccs – Kádár Annamária: Útravaló kényes nevelési helyzetekhez 
Óbudai KK – 3K  
szeptember 22-én 18h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Szó lesz a testvérféltékenység kezeléséről, a dackorszakról, a gyermek halálhoz való viszonyáról, a konfabulációról, a hazugságok kezeléséről, a jutalmazásról, büntetésről, határokról, szabályokról, az önbizalom, önértékelés kérdéséről, a gyermekkori félelmekről, szorongásokról és többek között arról is, hogy szülőként mi az, amit tanulhatunk gyermekeinktől. Jegyár: 1000 Ft.  
 
V. Óbudai Bornapok 
Óbudai Fő tér  
szeptember 22–24.  
gasztrobuda.hu 
 
A közel harminc pincészet borait végigkóstolni még három nap alatt is reménytelen vállalkozás, ezért érdemes lesz előbb mustrát tartani a pavilonok között. A rendezvényen az egész család jól érezheti magát, hiszen az absztinensek, vagy kiskorúak is zavarba ejtően sok finomság között válogathatnak. Ízes ételek, csodás sajtok, mennyei sütemények csábítgatják illatukkal a résztvevőket. Ingyenes!  
 
Tájházaink Vendégségben 
Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), Szentendre  
szeptember 23-án 9–17h  
www.skanzen.hu 
 
A magyarországi és határon túli magyar tájházak közösségeinek hagyományteremtő, bemutatkozó fesztiválja. Bővebben >>
Fővárosi Palacsinta Fesztivál 
Fővárosi Rendezvénypark  
szeptember 23-án 9h
www.facebook.com  
 
Gyermekműsorok, palacsintasütő verseny, gyermek futóbicikli verseny, gyermek gokart verseny, táncbemutató, divatbemutató, Stunt bemutató várja az érdeklődőket. Jegyár és infó az esemény Facebook-oldalán.  
 
IV. Virágtelepi Fesztivál 
Hószirom u. és Tanár u.közötti játszótér  
szeptember 23-án 10–19h  
www.vigyazomh.hu 
 
Bábszínházi előadások, koncertek, Pixie Dance tánciskola bemutatója, vöröskeresztes szűrések, hastáncbemutató, kisvonat, lovaskocsikázás kvíz és népi játékok várják az érdeklődőket. Ingyenes! Egyes programokhoz regisztráció szükséges.  
 
A kereszténység és a közel-keleti világ (Ars Sacra Fesztivál 2017) 
Magyar Nemzeti Múzeum 
szeptember 23-án 11h 
www.ars-sacra.hu  
 
Az 5. század második felére azonban a kereszténységnek politikai hátteret biztosító Római Birodalom szétesett, és a súlypont a keleti területekre, Bizáncba helyeződött át, míg a birodalom régi provinciái a kelet felől érkező barbár népek kezére kerültek. A tárlatvezetés során ezeknek a keleti barbár népeknek a kereszténységgel való találkozását követjük nyomon. Ingyenes de regisztációhoz kötött! Regisztrálni a tarlatv@hnm.hu email címen lehet szeptember 22-ig!  
 
Mihály-napi búcsú 2017 
Templom tér, Kispest  
szeptember 23-án 10.30–22h
www.kmo.hu  
 
Bábszínházi előadások, koncertek, kosaras fakörhinta, tér és asztali játékok, Aradi Tibor humorista műsora és még sok érdekes program várja a látogatókat.
 
Tudományok Fővárosa 2017 
Várkert Bazár  
szeptember 23-án 10–23h
www.tudomanyokfovarosa.hu  
 
Drón- és robotbemutatók, séták, interaktív kémiai programok és látványos tudományos kísérletek várják a látogatókat. Ingyenes! 
 
Játékos családi hétvége Arany Jánossal 
Petőfi Irodalmi Múzeum  
szeptember 23–24.  
www.pim.hu 
 
A májusi aranyvasárnap sikerén felbuzdulva az utolsó nyári hétvégén ismét életre kelnek a múzeum kertjében Arany János költeményei. Irodalmi kalandtúrára hívják a családokat. Lépjenek be a költő legismertebb verseibe és játsszanak költeményeivel! Bővebben >> 
 
VIII. Honvédfesztivál – Csatatéri Sokadalom 
Pákozd, Mészeg-hegy  
szeptember 23–27.  
www.kempp.hu 
 
Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az 1848. szeptember 29-i pákozd-sukorói csata emlékére és tiszteletére a Honvédfesztivál elnevezésű eseménysorozat, mely a katonai hagyományokat ápoló, a honvédkultúra sokszínűségét bemutató, hadtörténelmi ismeretterjesztő fesztivál.  
 
Szívünk Napja 
Millenáris 
szeptember 24-én 9.30  
szivunknapja.hu 
 
Jógapercek, kutyás bemutató, alakreform Rubint Rékával, koleszterinpercek és még számos érdekes program várja a látogatókat.  
 
X. Gödöllői Vadásznap 
Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély – Grassalkovich-kastély  
szeptember 24-én 10h  
www.kiralyikastely.hu  
 
Koncert, élménybeszámolók, bábszínházi előadás, falkavadász-bemutató, Vuk – interaktív meseelőadás, néptáncbemutató várja az érdeklődőket.  
 
 
2017.09.20
|


Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.