100 éves a Csili Művelődési Központ

Pesterzsébet és a Csili elmúlt száz évét dolgozza fel az az eseményfolyam, amellyel a városrész lakóit bevonva ünnepeli a nagyhírű kulturális központ a kerületet és fennállásának centenáriumát.
A különböző művészeti ágak, szakemberek, országosan ismert, népszerű művészek, szervezetek bevonásával igazi összművészeti programsorozatot nyújt a 1oo éves CSILI. Az évad során többek közt olyan kiváló művészek vesznek részt az ünneplésben, mint Pogány Judit, Szabó T. Anna, Gryllus Samu, Garai Judit, Jeli Viktória, Gimesi Dóra, és Alagi János. 
 
A rendezvénysorozat középpontjában a kerületet megszemélyesítő Pesti Erzsi figurája áll. Az ő hol vidám, hol megható élettörténetből születnek azok a művek, amelyek előadásra kerülnek majd a 100 civil bevonásával készülő mesében, a kórustalálkozó és énekverseny résztvevői által előadott dramatizált művekben, a bábtalálkozós köztéri kivetítésen. A programok közt szerepel még sakk show, slam poetry verseny és számos sportrendezvény (futás, kerékpározás, sárkányhajózás), mindeközben a Csili az elmúlt száz évét meghatározó rendezvényekkel is várja az érdeklődő közönségét, amelyekről a Csili honlapján olvasható bővebb információ. 
 
2017.09.21
|


Játék
Vitális Ivánék új albuma stílusában kissé eltér az eddigiektől, és a punk, a hard rock és a pszichedélia irányába mozdul el.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.