Napelemet mindenhová!

Rendelj kínait - 26. rész
Kirándulásokra, táborozásra kitűnő kiegészítő lehet egy napelemes töltő, így a lemerült telefon nem jelenthet többé problémát. És ha már napelem, egy remek fából készült játék szélerőművet is bemutatunk, mely szintén a nap energiáját hasznosítja.
Blitzwolf napelemes töltő – Napenergia mindenhol 
 
Számos esetben kell a telefonunkat, tabletünket tölteni az otthonunkon kívül is. Sajnos sokszor ezen eszközök akkumulátorkapacitása nem kielégítő, így mindenféle power bankos megoldással kell éljünk. Ezen a problémán ugyan nem fog segíteni ez a napelemes kütyü sem, de a töltési folyamatot gazdaságosabbá, környezettudatosabbá varázsolja. Mivel egy napelemes töltőegységről beszélünk, így még az a pozitívuma is megvan, hogy nem merül le, mint egy külső akkumulátor. 
 
Kirándulásokra, táborozásra kitűnő kiegészítő. Elég kihajtogatni, kitenni a napra, majd rácsatlakoztatni sima USB-porton keresztül az eszközeinket. Láss csodát, működik, ráadásul egyszerre akár két dolgot is lehet tölteni vele. A dizájn a praktikum jegyében fogant meg, kihajtogatós kivitelű, hogy minél kisebb helyen elférjen, továbbá a felszereléshez kialakított nyílások segítségével rögzíthetjük az eszközt táskán vagy akár fákon is. Két nagy napelemtáblával dolgozik, mely kényelmesen elfér mindenhol.
 
Aki nagyobb teljesítményűre vágyik, az talál szintén ettől a gyártótól kétszer ekkora darabot is, de tesztalanyunk is 15 wattos, amivel már lehet telefont tölteni. A mérete kiterítve sem nagyobb, mint egy társasjáték táblája, de összecsukva csak 290x160x20mm. Nagy előnye, hogy vízálló anyagból készült, tökéletes kiegészítő túrázóknak. A remek napelemekért potom 9500 forintot kell fizetni, de a Blitzwolf márka kezeskedik is a tökéletes minőségért. 
 
Link >>  
 
Hamis térfigyelő kamera – Olcsó eszköz tolvajok ellen 
 
Sajnos a társadalmunk velejárója, hogy fokozottan ügyelnünk kell értékeinkre. Megfelelő megelőzési stratégia lehet, ha felszerelünk egy térfigyelő kamerarendszert a házunkban, de ez igencsak költséges mulatság. Persze mindenre létezik olcsósított, egyszerűbb megoldás is, ilyen az alábbi hamis kamera is. Kinézetre tökéletesen visszaadja egy éjjellátós térfigyelő kamera megjelenését, de a külső mögött egyszerűbb tartalom lapul. Mert ez nem készít felvételt, sőt elektronika sincs benne, de kis szerencsével el tudjuk rémíteni vele a behatolókat: megijednek a hamis védelmi rendszertől, és inkább meghátrálnak. Mindez 2000 forint alatti áron bomba üzlet. 
 
Link >>  
 
Napelemes fa szélerőmű – Olcsó játék okos gyerekeknek 
 
Kínából irdatlan mennyiségű fából készült modellt lehet beszerezni az itthoni ár töredékéért. Ezek általában semmiben sem különböznek az itt kapható variánsoktól, pontosan ezért most itt egy jóval különlegesebb darab. Már önmagában elég jó játék egy szélerőművet építeni, ami, ugye, forog, tehát egy gyermek számára önmagában is lenyűgöző. De ebben még van egy kis csavar, mert egy napelemes villanymotor is helyet kapott a szerkezetben. Így, bár a szélkerék funkcióját elveszti, de remek szórakozási lehetőséget kínál, ráadásul a gyermek vagy akár felnőtt, aki összeszereli, sokat tud tanulni a működéséből. Kétféle megújuló energiával ismerkedhet meg mindössze egy 1800 forintos kütyü segítségével. 
 
Link >>  
 
Xiaomi WiFi erősítő – Legyen gyors neted mindenhol 
 
Sokszor ütközünk abba a problémába, hogy a WiFi-jel gyengesége miatt nagyon lassú az internet. Rosszabb esetben akár a kapcsolat is megszakadhat. A Xiaomi által gyártott WiFi-erősítő megoldja ezt a problémát, mert a hálózatra csatlakoztatása után akár 10 méterrel távolabbra erősíti, szórja a jelet. Így akár olyan helyeken is tudunk vezeték nélküli internetet használni, ahol eddig még nem. Szerencsére a WiFi-jelerősítőt USB-csatlakozással látták el, így a lakás bármely pontjára áthelyezhetjük, de akár külső áramforrásról – például power bankról – is üzemeltethetjük. Az érte kért 2300 forint szinte semmi a szolgáltatásához képest. 
 
Link >>
 
(14 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.