„El sem tudnék képzelni egy jobb apa-fia párost egy édeshármashoz!” - Kate Beckinsale

Kate Beckinsale-t nagyon szeretjük testhez tapadó bőrcuccokban látni az Underworld-filmekben, de túl jó színésznő ő ahhoz, hogy az összes tehetségét Selene-re pazarolja. A New York-i afférokban egy házas férfival és annak fiával kezd párhuzamosan viszonyt, és a pikáns szerep kapcsán bőven volt mesélnivalója.

44 éves.

 

Színész szülők gyermeke.

 

Ötször alakította Selene-t az Underworld filmekben.

Mi volt a reakciód, amikor először olvastad a forgatókönyvet? 
 
Egy aranyos filmnek találtam, ami olyan emberekről szól, akik ügyetlenkednek az életükben. Már elég rég olvastam, és olykor eszembe is jutott, mi lehet ezzel a filmmel, amikor egyszer csak képbe került Marc (Marc Webb500 nap nyár) rendezőként. Ő volt a tökéletes ember ehhez a történethez. Az első verzióban Johanna karaktere még kissé rosszindulatú volt, de amikor leültem beszélni Marc-kal és Allen Loeb forgatókönyvíróval, mondtam nekik, hogy nem szeretnék a gonosz lenni ebben a sztoriban. Olyan figurát akartam játszani, aki ugyan erkölcsileg megkérdőjelezhető döntéseket hoz, de csak emberi hibából, és nem gonosz számításból. Nem akartam egy szociopata szexuális ragadozót játszani. Ezt a kérésemet tiszteletben tartották.  
 
Gondolom, feltetted magadnak a kérdést, hogy Johanna vajon miért jön össze Thomas-szal, ha közben a fiú apjával jár? 
 
A válasz nem egyszerű. Vannak barátaim, akik voltak hasonló helyzetben, legalábbis olyan szinten, hogy egy nős férfival jártak. Amikor a film elején találkozunk Johannával, ő már egy ideje benne van ebben a viszonyban, és egyáltalán nem könnyű olyasvalakivel együtt lenni, aki sohasem lehet teljesen a tiéd, ráadásul az ember morális szempontból sem érzi magát túl jól egy ilyen helyzetben. Ilyenkor az ember vágya megnő, hogy olyasvalakivel legyen együtt, aki csak az övé lehet. Aztán megjelenik az életében ez a fiú, aki fiatal, kedves, tündérien ártatlan és csak őt akarja. Biztos vagyok benne, hogy ha úgy találkozott volna Thomasszal, hogy közben nincs viszonya a fiú apjával, akkor ők ketten sosem jöttek volna össze.  
 
Mindig a forgatókönyv alapján választasz filmeket? 
 
A pályám elején még így tettem, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a film igazából a rendező médiuma, és innentől kezdve azt néztem, hogy ki tudok-e jönni a rendezővel, és hasonlóan gondolkodom-e a filmről, mint ő. Marcban az a csodálatos, hogy elképesztően érzékeny, ugyanakkor cseppet sem szentimentális. Képes kihozni az emberekből a legérzékenyebb, legsebezhetőbb oldalukat, ami egy rendező esetében csodás képesség, és sajnos rengeteg rendező nem rendelkezik ezzel. 
 
Fontos számodra az első találkozás egy rendezővel? 
 
Legyünk őszinték: bármelyik mániákus képes arra, hogy fél óra erejéig normálisnak tűnjön, legyen az egy filmrendező vagy egy házvezetőnő. Az első beszélgetésem Marc-kal Skype-on történt, ami nyilván nem a legjobb, de annyira nyitott volt, és annyira érdekelte, mit gondolok a karakterről, hogy egyből megfogott. Más színésznőket is megnézett a szerepre, szóval nem az volt a kérdés, hogy én kedvelem-e őt, hanem inkább az, hogy ő kedvel-e engem.  
 
Úgy tudom, kaptál tőle egy playlistet a forgatáshoz… 
 
A legtöbb forgatáson nincs jelen semmi zene, de ennél a filmnél a hangulat miatt nagyon fontos volt. Nagyon érzékeny vagyok a zenére, ha valami ritmusosat hallok, azonnal táncolni támad kedvem, ha pedig egy szomorú szám szólal meg, akkor ki kell rohannom az élelmiszerboltból, mert menten kicsordulnak a könnyeim. Csodás volt Marc zenei válogatása, mert zenék által rajzolta meg nekünk a teljes érzelmi palettát, amit a karaktereink bejárnak. 
 
Ahhoz képest, hogy egy amerikai történetet látunk, teli van brit színészekkel. Ott vagy te, aztán Callum Turner és persze az ír Pierce Brosnan 
 
Abszolút túlsúlyban voltunk. (nevet) Nem ismertem őket korábbról, sőt Callumról azt sem mondtam volna meg, hogy brit, mert ha ő a szerep miatt átáll amerikai akcentusra, akkor reggeltől estig azzal az akcentussal beszél, hogy ne essen ki belőle, szóval csak a forgatás végeztével tűnt fel számomra, hogy ugyanonnan származunk. Nagyon élveztem a munkát Callummal és Pierce-szel. El sem tudnék képzelni egy jobb apa-fia párost egy édeshármashoz! (nevet) 
Tulu/Cinetel
2017.09.25
|


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Filmek a TV-ben
18:15
Hans Christian Andersen: Életem története 2.
amerikai családi kalandfilm, 2003
18:20
Brazilok
magyar vígjáték, 2017
18:30
Harmonium
japán filmdráma, 2016 (feliratos)
18:45
Támadás a Fehér Ház ellen
amerikai akciófilm, 2013 (ism.)
18:50
Mint a hurrikán
amerikai vígjáték, 1999
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.