„El sem tudnék képzelni egy jobb apa-fia párost egy édeshármashoz!” - Kate Beckinsale

Kate Beckinsale-t nagyon szeretjük testhez tapadó bőrcuccokban látni az Underworld-filmekben, de túl jó színésznő ő ahhoz, hogy az összes tehetségét Selene-re pazarolja. A New York-i afférokban egy házas férfival és annak fiával kezd párhuzamosan viszonyt, és a pikáns szerep kapcsán bőven volt mesélnivalója.

44 éves.

 

Színész szülők gyermeke.

 

Ötször alakította Selene-t az Underworld filmekben.

Mi volt a reakciód, amikor először olvastad a forgatókönyvet? 
 
Egy aranyos filmnek találtam, ami olyan emberekről szól, akik ügyetlenkednek az életükben. Már elég rég olvastam, és olykor eszembe is jutott, mi lehet ezzel a filmmel, amikor egyszer csak képbe került Marc (Marc Webb500 nap nyár) rendezőként. Ő volt a tökéletes ember ehhez a történethez. Az első verzióban Johanna karaktere még kissé rosszindulatú volt, de amikor leültem beszélni Marc-kal és Allen Loeb forgatókönyvíróval, mondtam nekik, hogy nem szeretnék a gonosz lenni ebben a sztoriban. Olyan figurát akartam játszani, aki ugyan erkölcsileg megkérdőjelezhető döntéseket hoz, de csak emberi hibából, és nem gonosz számításból. Nem akartam egy szociopata szexuális ragadozót játszani. Ezt a kérésemet tiszteletben tartották.  
 
Gondolom, feltetted magadnak a kérdést, hogy Johanna vajon miért jön össze Thomas-szal, ha közben a fiú apjával jár? 
 
A válasz nem egyszerű. Vannak barátaim, akik voltak hasonló helyzetben, legalábbis olyan szinten, hogy egy nős férfival jártak. Amikor a film elején találkozunk Johannával, ő már egy ideje benne van ebben a viszonyban, és egyáltalán nem könnyű olyasvalakivel együtt lenni, aki sohasem lehet teljesen a tiéd, ráadásul az ember morális szempontból sem érzi magát túl jól egy ilyen helyzetben. Ilyenkor az ember vágya megnő, hogy olyasvalakivel legyen együtt, aki csak az övé lehet. Aztán megjelenik az életében ez a fiú, aki fiatal, kedves, tündérien ártatlan és csak őt akarja. Biztos vagyok benne, hogy ha úgy találkozott volna Thomasszal, hogy közben nincs viszonya a fiú apjával, akkor ők ketten sosem jöttek volna össze.  
 
Mindig a forgatókönyv alapján választasz filmeket? 
 
A pályám elején még így tettem, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a film igazából a rendező médiuma, és innentől kezdve azt néztem, hogy ki tudok-e jönni a rendezővel, és hasonlóan gondolkodom-e a filmről, mint ő. Marcban az a csodálatos, hogy elképesztően érzékeny, ugyanakkor cseppet sem szentimentális. Képes kihozni az emberekből a legérzékenyebb, legsebezhetőbb oldalukat, ami egy rendező esetében csodás képesség, és sajnos rengeteg rendező nem rendelkezik ezzel. 
 
Fontos számodra az első találkozás egy rendezővel? 
 
Legyünk őszinték: bármelyik mániákus képes arra, hogy fél óra erejéig normálisnak tűnjön, legyen az egy filmrendező vagy egy házvezetőnő. Az első beszélgetésem Marc-kal Skype-on történt, ami nyilván nem a legjobb, de annyira nyitott volt, és annyira érdekelte, mit gondolok a karakterről, hogy egyből megfogott. Más színésznőket is megnézett a szerepre, szóval nem az volt a kérdés, hogy én kedvelem-e őt, hanem inkább az, hogy ő kedvel-e engem.  
 
Úgy tudom, kaptál tőle egy playlistet a forgatáshoz… 
 
A legtöbb forgatáson nincs jelen semmi zene, de ennél a filmnél a hangulat miatt nagyon fontos volt. Nagyon érzékeny vagyok a zenére, ha valami ritmusosat hallok, azonnal táncolni támad kedvem, ha pedig egy szomorú szám szólal meg, akkor ki kell rohannom az élelmiszerboltból, mert menten kicsordulnak a könnyeim. Csodás volt Marc zenei válogatása, mert zenék által rajzolta meg nekünk a teljes érzelmi palettát, amit a karaktereink bejárnak. 
 
Ahhoz képest, hogy egy amerikai történetet látunk, teli van brit színészekkel. Ott vagy te, aztán Callum Turner és persze az ír Pierce Brosnan 
 
Abszolút túlsúlyban voltunk. (nevet) Nem ismertem őket korábbról, sőt Callumról azt sem mondtam volna meg, hogy brit, mert ha ő a szerep miatt átáll amerikai akcentusra, akkor reggeltől estig azzal az akcentussal beszél, hogy ne essen ki belőle, szóval csak a forgatás végeztével tűnt fel számomra, hogy ugyanonnan származunk. Nagyon élveztem a munkát Callummal és Pierce-szel. El sem tudnék képzelni egy jobb apa-fia párost egy édeshármashoz! (nevet) 
Tulu/Cinetel
2017.09.25
|


Film premierek

Tomb Raider

amerikai kalandfilm, 118 perc, 2018

Táncterápia

angol vígdráma, 111 perc, 2017

Sztálin halála

angol-francia vígjáték, 106 perc, 2017

Szellemek háza

amerikai-ausztrál horror, 99 perc, 2018

Nyúl Péter

amerikai-angol-ausztrál animációs film, 95 perc, 2018

Mrs. Hyde

belga-francia filmdráma, 95 perc, 2017

Láthatás

francia filmdráma, 93 perc, 2017

A párizsi vonat

amerikai történelmi dráma, 94 perc, 2018
Játék
Nemcsak új albumának megjelenést, hanem 10. születésnapját is megünnepli a banda.
Filmek a TV-ben
18:25
Trollok
amerikai animációs film, 2016
18:25
A belgák királya
belga-bolgár-holland vígdráma, 2016 (feliratos)
18:35
Őrült boldogság
francia-olasz vígdráma, 2016 (feliratos)
18:50
Beépített tudat
amerikai akciófilm, 2016
18:50
Angyalok városa
amerikai-német romantikus filmdráma, 1998
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.