„Elszállt az agyam az élménytől” - Jared Leto

Jared Leto nemcsak popsztár, hanem Oscar-díjas színész is, de még számára is lenyűgöző, földöntúli élmény volt, hogy részt vehetett a Szárnyas fejvadász 2049-ben. Hogy miért? Mert az eredeti Szárnyas fejvadász a kedvenc filmje, és a forgatáson előjött belőle a rajongó.
Több mint harminc évet kell várnunk 2049-ig. Mit gondolsz, milyen jövő vár akkor ránk? 
 
Én született optimista vagyok. Bár minden kaotikusnak és depresszívnek látszik, ha megnézed az elmúlt évszázadot, látszik, hogy az emberiség egyre jobban törődik önmagával, és rengeteget fejlődtünk. Közben viszont megsebeztük a bolygónkat, és ezen biztosan változtatnunk kell. Az, hogy milyen év vár ránk 2049-ben, nagyban függ attól, milyen állapotú Földet hagyunk a gyermekeinkre.  
 
Milyen a Szárnyas fejvadász világa 2049-ben? 
 
A Föld egy nagy traumát élt át, és épp az újjáépítés fázisában van. Ez egy brutális világ, és mi, emberek tettük azzá. Hihetetlen jó érzés, hogy én is részévé válhattam ennek a filmnek. Leírhatatlanul büszke vagyok rá, hogy olyan emberekkel dolgozhattam együtt, mint Denis Villeneuve, a film rendezője, Roger Deakins, az operatőr, vagy Ryan Gosling és Harrison Ford.  
 
Milyen volt az első találkozásod Denis-szel? 
 
Denis különleges művész, nem sok olyan szaladgál a világban, mint ő. Imádom benne a szenvedélyességét, és azt, hogy rendkívül kíváncsi természet. Szeret felfedezni, és öröm látni, hogy egy-egy új felfedezésnek mennyire tud örülni. Amikor forgat, mindig maximálisan figyel a színészeire, teljesen a felvételben él, és rájuk fókuszál. Nagyon világos víziója van, ugyanakkor mégis folyton kérdéseket tesz fel önmagának. A munkamódszeréhez tartozik, hogy szereti megvitatni a dolgokat, mert ez is hozzátartozik a nagy felfedezéshez. A mozi igazi látnoka. 
 
Mi az, amit színészként tanultál a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásából? 
 
Elképesztő, hogy annyi évvel később, egy ilyen alkotógárdával folytatódhatott ez a történet. Ez megtanította nekem, hogy a lehetetlen sokszor nagyon is lehetséges. Ha van hited, az mindig kifizetődik. Rengeteget tanultam pusztán abból is, ahogy néztem magam körül az embereket munka közben. Néztem Harrison Fordot, aki több évtizeddel ezelőtt forgatta le a Szárnyas fejvadászt, és most itt állt a folytatásban velem szemben. Ez emlékeztetett rá, hogy sosem tudhatod, merre sodor téged az élet. 
 
Van olyan technológia a 2049-ben játszódó filmben, amit már most szívesen magadénak tudnál? 
 
A válaszom: minden kéne. A technológia megoldja a problémákat. Rengeteg olyan technológia szerepel a filmben, amit örömmel látnék viszont magam körül. 
 
Szerinted hogyan reagálnak majd a nézők a folytatásra? 
 
Reményeim szerint úgy, ahogy én is reagáltam az első Szárnyas fejvadászra, amikor először láttam a filmet tízéves koromban. Elszállt az agyam az élménytől. Remélem, hogy a nézők úgy érzik majd, a film elteleportálta őket egy másik időbe és egy másik világba, amit még soha korábban nem láthattak, és ahol valami váratlan, meglepő és rendkívül szórakoztató élmény vár rájuk. Én pont ezt éreztem anno kissrácként, és azóta is mindig, ahányszor csak megnézem a Szárnyas fejvadászt. Legalább ötvenszer láttam. 
Tulu/InterCom
2017.10.02
|


Film premierek

Az igazi törődés

norvég filmdráma, 102 perc, 2017

Űrvihar

amerikai katasztrófafilm, 109 perc, 2017

Nyírjuk ki Gunthert!

amerikai akcióvígjáték, 90 perc, 2017

Négyen a bank ellen

német krimivígjáték, 96 perc, 2016

Aurora Borealis - Északi fény

magyar filmdráma, 104 perc, 2017

anyám!

amerikai horror, 115 perc, 2017

A kis vámpír

angol-dán-német animációs film, 90 perc, 2017
Játék
George Clooney a neki szánt főszerepet átadta Oscar Isaacnak, és inkább rendezőként vetette bele magát az ötvenes években játszódó Suburbiconba. A Coen fivérekkel közös filmet a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
18:10
Pszichiáter a világ ellen
angol életrajzi dráma, 2017
18:10
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:20
Vademberek hajszája
új-zélandi vígjáték, 2016
18:40
Eva Nova
cseh-szlovák filmdráma, 2015 (feliratos)
18:50
Terminátor 3. - A gépek lázadása
amerikai-angol-német sci-fi akciófilm, 2003
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.