Leopold Bloom Képzőművészeti Díj 2017

Budapest, Új Budapest Galéria, szeptember 23. - november 12.
Negyedszer hirdette meg a Leopold Bloom Alapítvány hazánk egyik legnagyobb értékű kortárs képzőművészeti díját, amellyel az alapítók célja, hogy erősítsék és segítsék a magyarországi kortárs művészek nemzetközi jelenlétét.
A Leopold Bloom Képzőművészeti Díjra ezúttal is Magyarországon alkotó művészek pályázhattak portfóliójukkal és egy külföldi kiállítás tervével. A digitális portfóliók alapján egy háromtagú nemzetközi zsűri választotta ki a jelölteket, majd budapesti műterem-látogatások után a díj nyertesét. 
 
Az idei jelöltek ezúttal is egy közös kiállításon mutatkozhatnak be az Új Budapest Galériában, a díj ünnepélyes átadójára a tárlat szeptember 23-i megnyitóján került sor. A kiállítók és egyben a jelöltek Borsos Lőrinc, Ezer Ákos, Fabricius Anna, Fridvalszki Márk, Gróf Ferenc, Németh Hajnal, Schmied Andi és Szabó Eszter voltak. A zsűri az idei díjat Németh Hajnalnak ítélte oda, aki munkásságának elismeréseként 10 000 eurót kapott, hogy megvalósíthassa egy nemzetközi kiállítását. 
 
2017.10.02
|


Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.