Összkomfort a szabadban

Rendelj kínait - 27. rész
A hardcore túrázók hidegben sem riadnak vissza a sátrazástól, nekik jöhet jól az Naturehike összkomfortos hálózsákja, de a szabadtéri sportok szerelmeseinek is van ajánlatunk egy beépített GPS-es fitneszkaróra formájában, ami ideális eszköz lehet az aktivitás monitorozására.
Xiaomi Amazfit okosóra – Sport, kompromisszumok nélkül 
 
Mióta elkezdődött az okosórás forradalom, az összes gyártó keresi a tökéletes megoldásokat, használható fejlesztéseket, és próbálja megnyerni a vásárlókat – ez idáig felemás sikerrel. A viselhető okoseszközök piaca kifejezetten zsúfolt, de érdekes módon nagyon nehéz igazán jó készüléket kifogni. Pláne, ha nem akarunk csillagászati árat fizetni érte. 
 
A fitneszkarkötők már egészen jól működnek, de nagy hátrányuk, hogy azok csak a telefon kiegészítői, így önállóan nem használhatók. Aki futni, biciklizni szeretne, nem biztos, hogy a telefonját is magával vinné. Igen ám, csak akkor azzal is számolni kell, hogy az okoskütyü nem monitorozza az aktivitást, amit pedig mindenki szeret, mert nagyon motiváló tud lenni. A problémát természetesen egy beépített GPS-egységgel meg lehetne oldani, de ezt általában nem szerelik be a gyártók, illetve csak nagyon drágán. 
 
A Xiaomi új okosórája pontosan erre jelent megoldást, hiszen tökéletesen tudja követni a fizikai aktivitásunkat, és a beépített GPS-vevővel a pillanatnyi helyzetünket, megtett utunkat is rögzíteni tudja. Az akkumulátorra sem lehet panaszunk, hiszen akár 45 napot is lehúz egy töltéssel, ami igen kellemessé teszi a használatot. Természetesen a pulzusmérés és az értesítések megjelenítése sem okoz az eszköznek nagy fejtörést, hisz ezeket az okosfunkciókat is tudja. Joggal gondolhatnánk, hogy egy ilyen kütyüért nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, de szerencsére ez nem így van. Mindössze 22 000 forintot kérnek érte, ami toronymagasan a legolcsóbb az ilyen tudású eszközök a piacán. 
 
Link >>   
 
Timelike óriási falióra – Óra luxuskivitelben 
 
Elképesztően sok lakásdizájnterméket forgalmaznak Kínában, ami azért is jó nekünk, mert ha onnan rendelünk, az itthon eléggé egyedinek fog számítani. Nem egy IKEA-s darabot kapunk, ami minden második háztartásban fellelhető. Az óra alap kiegészítője egy lakásnak, amit jól látható helyre kell szerelni. Így tehát nem is találhatnánk hozzá jobban illő területet, mint a kanapé felettit, ahol az egy méter átmérőjű óra kényelmesen elfér. A kínai csodát nekünk kell felszerelni, de ez nagyon könnyű, mert egyszerűen felragaszthatjuk, akár egy matricát. A szálcsiszolt fémfelületeknek hála kitűnő dizájnelem a lakásban, ráadásul a 4000 forintos árcédulával a hazai normál órák sem vehetik fel a versenyt. 
 
Link >>
 
Baseus Peas kábelmenedzsment – Tartsd rendben a töltőidet! 
 
Rengeteg esetben kényszerülünk arra, hogy több töltőt is használjunk egyszerre, ami sokszor oda vezet, hogy a konnektoroknál, a falak mellett vagy az asztal alatt elviselhetetlen lesz a rendetlenség. A Baseus által gyártott kábelmenedzser-megoldás nagyon ötletes. Minden egyes kábelünkre pattinthatunk egy mágnest, aminek a párját felhelyezhetjük a falra, szekrényoldalára vagy akárhova, így amikor nem használjuk a töltőt, elég csak oda felcsattintani. Ha meg újra be kell őket vetni, akkor egy mozdulattal leválasztjuk onnan, és már használhatjuk is. Egy csomagban három ilyen mágnes található, de a 650 forintos ára miatt akár többet is vásárolhatunk, hiszen a kétszeresét is megérné. 
 
Link >>  
 
Naturehike hálózsák – összkomfort a szabadban 
 
A kirándulás szerelmeseinek nem lehet akadály az őszi időjárás, ami azonban meglehetősen hűvös is tud lenni, ezért a megfelelő módon kell ellene védekeznünk. Mindenképpen szükség van egy hálózsákra is, ami megvéd az éjszakai hidegtől. Az alábbi termék nem egy hétköznapi hálózsák. A lábrészt egy cipzár segítségével ketté tudjuk osztani, így használhatjuk úgy is, hogy a két lábunk egymástól függetlenül is tudjon mozogni. Természetesen múmiaformájú a termék, de ha a kezünket esetleg ki akarjuk dugni, arra is van opcionális megoldás. Ha kettőt veszünk, akkor össze tudjuk úgy illeszteni őket, hogy a meleg se szökjön ki a réseken. Ez hasznos lehet akkor, ha a párunkkal együtt akarunk aludni. A zsák 10 000 forintos ára igencsak kedvező, és ennyiért egy igazán egyedi terméket tudhatunk magunkénak. 
 
Link >>
 
(15 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.