30. Villányi Vörösbor Fesztivál

Villány, 2017. október 6 - 8.
Rekordszámú borászat, közel ötven kulturális program, traktortúra és több száz fellépő várja a Villányi Vörösbor Fesztivál látogatóit. A már több tízezer embert vonzó háromnapos szüreti fesztivál a bor- és gasztro-kultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti is kulturális programok egyik legnagyobb hazai eseménye.
A Vörösbor Fesztivál programja idén is a péntek délutáni polgármesteri megnyitóval és a Villányi Borrend avatási ünnepségével kezdődik a fesztivál központi helyszínén, a villányi Rendezvénytéren. Szombaton bor-virág virágkötészeti bemutató, szüreti bemutatók, térzenék, táncházak, bortúrák és borkostolók szerepelnek a délelőtti programban. A bátrabbak 11 és 15 órától traktorra pattanhatnak Günzer Tamás pincészeténél és egy különleges Ördögárok túrán vehetnek részt. 
 
A fesztivál egyik leglátványosabb programja minden bizonnyal idén is a 13.30-tól induló veteránautó-felvonulás lesz, amely mintegy felvezeti az ország egyik legvidámabb szüreti felvonulását, amely több száz résztvevővel a Pincesortól 14 órakor indul, majd a Rendezvénytéren a 15 órakor kezdődő ünnepélyes hordócsapolással ér véget.
 
A fesztiválon koncertekből sem lesz hiány: fellép többek közt Molnár Ferenc Caramel, a Honeybeast, a Bohemian Brass Band és a Magna cum Laude zenekar, utóbbi banda tűzijátékkal záruló produkciója a szombat este egyik fő attrakciója lesz. A vasárnapi programok ezúttal is főként a gyermekek számára tartogatnak meglepetést: 11 órakor Kökény Matyi gólyalábas mesejátéka, 15.30-kor pedig az Iszkiri gyermekzenekar koncertje várja őket.  
 
 
2017.10.06
|


Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.