ExperiDance: Cinderella - Jobb, mint egy Disney-musical!

Román Sándor, nemzetünk egyik nagy nevelője és mesemondója premierrel zárta az elmúlt hetet. Író- és rendezőtársával, Pozsgai Zsolttal leporolták a mindenki által jól ismert Hamupipőke történetét, és óriásit csavartak rajta.
Hamupipőke mellett a legismertebb mesehősök is megjelennek a musicalben: felbukkan Jancsi és Juliska, Pán Péter és Csipkerózsika, a fagyos testvérpár, Elza és Anna, forróbb tájakról érkezik Aladdin Jázminnal és végül, de nem utolsósorban Dorothyt is láthatjuk, az Óz, a nagy varázslóból, aki ezúttal Aladdin Dzsinnjével alkot egy párt. Gyermekeink kedvencei „egy darabba zárva” emészthetőbbé teszik a kultúrát, a tánc- és előadó-művészetet a legkisebbek számára is. 
 
Ez a mesemusical azonban nemcsak a csemetéknek készült, fontos üzenetet címez a szülőkhöz is. A férfiaknak bemutatja a férfilét sava-borsát, a nőknek pedig segít minden körülmények között nőnek maradni. Román Sándor és Vona Tibor vezetőpáros művészeti segítőikkel együtt istenadta tehetséget kaptak ajándékul. Szenvedélyes munkaszeretettel, elhivatottsággal felvértezve népnevelésbe kezdtek, szinte észrevétlenül szőtték bele a Cinderellába a szülői jótanácsokat: A kissé esetlen herceget apja udvarlásra és a nők iránti tiszteletre tanítja, a bátortalan Hamupipőkét pedig tündér keresztanyja látja el temérdek útravalóval 
 
„Fontosnak tartom, hogy darabjaink ne csak szórakoztassanak, hanem neveljenek is. Nem rendelem egyiket a másik alá vagy fölé, mert számomra elválaszthatatlanok. Szórakoztatni és élményt nyújtani épp oly fontos, mint értéket közvetíteni, tudást átadni. Az első családi mesemusicalünkben a férfi és női szerepek hangsúlyozását éreztük időszerűnek” – nyilatkozta Román Sándor koreográfus. 
 
A lélegzetelállító látványról hatalmas ledfalak, pazar jelmezek, smink- és frizurakompozíciók gondoskodnak. A zene most is Gömöry Zsolt tehetségét dicséri, míg az érzelmeket az ExperiDance művészei keltik életre vérpezsdítő táncukkal. A végeredmény pedig jobb, mint egy Disney-mesemusical. 
2017.10.09
|


Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.