Oscart érhet Martin McDonagh Három óriásplakátja

Bár A hét pszichopata és a si-cuval nem tudta megismételni az Erőszakik sikerét, Martin McDonagh új filmjére így is nagyon kíváncsi volt a világ, amikor a Velencei Filmfesztiválon bemutatták.
McDonagh ezúttal Három óriásplakát Ebbing határában címmel egy érzékeny drámába vitte bele sötét komikumát, és a filmet valósággal zabálták az őszi filmfesztiválokon, a főszereplő Frances McDormandet pedig komoly esélyesnek tartják az Oscar-díjra. 
 
A sztori nagyvonalakban így szól: hónapok teltek el Mildred (Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, de a rendőrség egyetlen használható nyommal sem tudott előállni. Az asszonynak elege lesz, és Ebbing város határában kibérel három hatalmas méretű hirdetőtáblát, amiben számon kéri a helyi sheriff (Woody Harrelson) munkáját. A közkedvelt rendőr miatt komoly összetűzés alakul ki a városban, és csak olaj a tűzre a sheriff egyik forrófejű helyettese (Sam Rockwell). 
 
McDormand amúgy annak ellenére nem akarta eljátszani a főszerepet, hogy a rendező/forgatókönyvíró neki írta, mivel túl öregnek találta magát hozzá, ám férje, Joel Coen hosszas rábeszélése szerencsére hatott, és végül aláírt a filmhez. McDonagh az a fajta rendező, aki ha megkedvelt egy színészt, szívesen alkalmazza újra, viszont Colin Farrell helyett ezúttal Sam Rockwell és Woody Harrelson volt az, akit újra a stábjába hívott. Egyelőre még nagyon korai lenne arról beszélgetni, hogy a női főszereplő kategórián kívül máshol is esélyes lesz-e a film az Oscar-gálán, de a helyzet most úgy áll, hogy bármi megtörténhet. 
 
(Hazai bemutató: 2018. január 25.) 
2017.10.09
|


Film premierek

Have a Nice Day

kínai animációs film, 77 perc, 2017

Star Wars: Az utolsó Jedik

amerikai sci-fi, 152 perc, 2017

Legeslegjobb cimborák

német animációs film, 72 perc, 2017

Jesús

chilei-francia-görög-kolumbiai-német filmdráma, 85 perc, 2016

Eszeveszett esküvő

belga-francia-kanadai vígjáték, 117 perc, 2017

Az igazi csoda

amerikai filmdráma, 113 perc, 2017
Játék
Steven, a karizmatikus sebész felkarolja egykori páciense kamasz fiát, ráadásul a srácot a férfi családja is megszereti. Csakhogy a zavart fiú komoly áldozatot vár el az orvostól.
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
22:00
ULTRA
francia-görög-magyar-német dokumentumfilm, 2017
22:00
Sírok között
amerikai filmdráma, 2014
22:20
Rossz cicus
török animációs film, 2016 (feliratos)
22:50
Billy Lynn hosszú, félidei sétája
amerikai-angol-kínai háborús film, 2016
22:55
A mesterlövész
amerikai-angol akciófilm, 2007
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.