Oscart érhet Martin McDonagh Három óriásplakátja

Bár A hét pszichopata és a si-cuval nem tudta megismételni az Erőszakik sikerét, Martin McDonagh új filmjére így is nagyon kíváncsi volt a világ, amikor a Velencei Filmfesztiválon bemutatták.
McDonagh ezúttal Három óriásplakát Ebbing határában címmel egy érzékeny drámába vitte bele sötét komikumát, és a filmet valósággal zabálták az őszi filmfesztiválokon, a főszereplő Frances McDormandet pedig komoly esélyesnek tartják az Oscar-díjra. 
 
A sztori nagyvonalakban így szól: hónapok teltek el Mildred (Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, de a rendőrség egyetlen használható nyommal sem tudott előállni. Az asszonynak elege lesz, és Ebbing város határában kibérel három hatalmas méretű hirdetőtáblát, amiben számon kéri a helyi sheriff (Woody Harrelson) munkáját. A közkedvelt rendőr miatt komoly összetűzés alakul ki a városban, és csak olaj a tűzre a sheriff egyik forrófejű helyettese (Sam Rockwell). 
 
McDormand amúgy annak ellenére nem akarta eljátszani a főszerepet, hogy a rendező/forgatókönyvíró neki írta, mivel túl öregnek találta magát hozzá, ám férje, Joel Coen hosszas rábeszélése szerencsére hatott, és végül aláírt a filmhez. McDonagh az a fajta rendező, aki ha megkedvelt egy színészt, szívesen alkalmazza újra, viszont Colin Farrell helyett ezúttal Sam Rockwell és Woody Harrelson volt az, akit újra a stábjába hívott. Egyelőre még nagyon korai lenne arról beszélgetni, hogy a női főszereplő kategórián kívül máshol is esélyes lesz-e a film az Oscar-gálán, de a helyzet most úgy áll, hogy bármi megtörténhet. 
 
(Hazai bemutató: 2018. január 25.) 
2017.10.09
|


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
A műfaját posztapokaliptikus turbópopként definiáló Einstand garantálja a forró hangulatot.
Filmek a TV-ben
18:15
Hans Christian Andersen: Életem története 2.
amerikai családi kalandfilm, 2003
18:20
Brazilok
magyar vígjáték, 2017
18:30
Harmonium
japán filmdráma, 2016 (feliratos)
18:45
Támadás a Fehér Ház ellen
amerikai akciófilm, 2013 (ism.)
18:50
Mint a hurrikán
amerikai vígjáték, 1999
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.