Oscart érhet Martin McDonagh Három óriásplakátja

Bár A hét pszichopata és a si-cuval nem tudta megismételni az Erőszakik sikerét, Martin McDonagh új filmjére így is nagyon kíváncsi volt a világ, amikor a Velencei Filmfesztiválon bemutatták.
McDonagh ezúttal Három óriásplakát Ebbing határában címmel egy érzékeny drámába vitte bele sötét komikumát, és a filmet valósággal zabálták az őszi filmfesztiválokon, a főszereplő Frances McDormandet pedig komoly esélyesnek tartják az Oscar-díjra. 
 
A sztori nagyvonalakban így szól: hónapok teltek el Mildred (Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, de a rendőrség egyetlen használható nyommal sem tudott előállni. Az asszonynak elege lesz, és Ebbing város határában kibérel három hatalmas méretű hirdetőtáblát, amiben számon kéri a helyi sheriff (Woody Harrelson) munkáját. A közkedvelt rendőr miatt komoly összetűzés alakul ki a városban, és csak olaj a tűzre a sheriff egyik forrófejű helyettese (Sam Rockwell). 
 
McDormand amúgy annak ellenére nem akarta eljátszani a főszerepet, hogy a rendező/forgatókönyvíró neki írta, mivel túl öregnek találta magát hozzá, ám férje, Joel Coen hosszas rábeszélése szerencsére hatott, és végül aláírt a filmhez. McDonagh az a fajta rendező, aki ha megkedvelt egy színészt, szívesen alkalmazza újra, viszont Colin Farrell helyett ezúttal Sam Rockwell és Woody Harrelson volt az, akit újra a stábjába hívott. Egyelőre még nagyon korai lenne arról beszélgetni, hogy a női főszereplő kategórián kívül máshol is esélyes lesz-e a film az Oscar-gálán, de a helyzet most úgy áll, hogy bármi megtörténhet. 
 
(Hazai bemutató: 2018. január 25.) 
2017.10.09
|


Film premierek

Hóember

amerikai-angol-svéd krimi, 119 perc, 2017

My Little Pony: A film

amerikai-kanadai animációs film, 99 perc, 2017

HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják

amerikai-angol-belga-francia háborús film, 120 perc, 2017

Happy End

francia-német-osztrák filmdráma, 107 perc, 2017
Játék
A Magyar Nemzeti CirkuszRichter eddigi legnagyobb volumenű produkcióját láthatjuk a Sportcsarnokban.
Filmek a TV-ben
18:15
A Jane Austen könyvklub
amerikai romantikus vígjáték, 2007
18:20
Egyszer Len
amerikai-kanadai vígdráma, 2015
18:25
Emlék
belga-francia romantikus filmdráma, 2016
18:45
Részeges karatemester
hongkongi akcióvígjáték, 1978
18:50
A sátán kutyája
angol vígjáték, 1978
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.