„Olyan, mintha bedobtam volna egy kézigránátot a popkultúrába” - Darren Aronofsky

A XXI. század egyik legizgalmasabb szerzői filmese, Darren Aronofsky egy minden eddiginél provokatívabb filmmel állt elő, ráadásul az anyám! főszerepére megszerezte a jelenleg legfelkapottabb hollywoodi színésznőt, Jennifer Lawrence-t. De miért provokál bennünket a provokátor?

48 éves.

 

A Fekete hattyú rendezéséért Oscarra jelölték.

 

Az anyám! forgatása óta Jennifer Lawrence a párja.

Ez a film valósággal kiprovokálja az erős reakciót a nézőből. Fel vagy készülve arra, hogy az emberek nagyon hevesen reagálnak majd a látottakra? 
 
Alig várom, hogy részese legyek ennek. Kíváncsi vagyok, milyen beszélgetéseket generál majd a film. Szerintem, ha az anyám!-at megnézed, először beszélni akarsz róla, aztán pedig újra meg akarod nézni. Nem olyan film, amit az emberek általában néznek a mozikban. Inkább, mintha bedobtam volna egy kézigránátot a popkultúrába. 
 
Meglepődtél, hogy egy akkora sztár, mint Jennifer Lawrence főszerepet vállalt egy ennyire kockázatos filmben? 
 
Pont ezért nem is mertem direkt ráírni a szerepet, mert bár őt szerettem volna, a hozzá hasonló kaliberű színésznők hosszú időre előre be vannak táblázva. Tudtam, hogy nem lesz nagy költségvetésünk, és nem voltam biztos abban, hogy a sok nagy filmje között be tud-e vállalni egy kisebbet is. Aztán elküldtem neki a forgatókönyvet, visszahívott, találkoztunk Atlantában, és borzasztó lelkes volt. Hihetetlen nyers tehetség szorult belé és teljesen félelem nélküli színésznő.  
 
Ez már a hatodik közös filmed az operatőröddel, Matthew Libatique-kal. Mesélnél arról, hogyan dolgoztok együtt és mi volt a tervetek az anyám! képi világa kapcsán? 
 
25 évvel ezelőtt találkoztunk a filmsuliban. Mindketten New York-iak vagyunk, mindketten imádtuk a hiphopot, és szinte azonnal megtaláltuk a közös hangot. Tetszett benne, hogy elképesztő stílusérzéke van. Egyetlen dolgon szoktunk csak vitázni: hogy hogyan hozzuk létre a lehető legjobb filmet. De ezzel nincs semmi baj, ezek termékeny viták. Az anyám! esetében a kiindulópont az volt, hogy a történetet mindenképp Jennifer karakterének szemszögéből szerettem volna elmesélni. Lényegében vagy Jennifer arcát vettük, vagy a válla felett filmeztünk, vagy az arcából kiindulva mutattunk valami más képet. Szándékosan keretek közé szorítottuk magunkat, és ezt próbáltuk az erősségünkké tenni. Egy nagyon szubjektív filmben gondolkodtunk. Szerencsére Jennifer végig érdekessé tudta tenni a dolgot a játékával, így a néző nem érzi, hogy annyi időt töltene az arcát nézve. 
 
Miért épp Javier Bardemet választottad párjául? 
 
Olyasvalakire volt szükségem, aki tud nagyon sármos lenni, de ha kell, meg tudja mutatni az erőszakos oldalát is. Jennifer mellé amúgy sem könnyű felnőni színészként, de Javier olyan fickó, akinek ez nem okoz gondot. 
 
Az egyik legizgalmasabb szerepet mégis Michelle Pfeiffer kapta, aki egy igazán manipulatív nőt alakít… 
 
Ő egyszerűen a színészet egyik nagymestere. Pont. Elolvasta a forgatókönyvet, megértette a karaktert és pillanatok alatt együtt lélegzett vele. Mindig képes újabbnál újabb rétegekkel gazdagítani a játékát. Nála egyszerre látod, hogy mi folyik a felszínen és érzed, hogy mi van ott legbelül.  
 
Tulu/UIP-Duna Film
2017.10.17
|
(9 kép)


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Szo
22
18:05
18:15
Lilli, a kis boszorkány II. - Utazás Mandolánba
német-spanyol-osztrák gyerekfilm, 2011
18:15
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:15
Csapatépítő szerelem
amerikai vígjáték, 2016
18:15
Idegen szív
amerikai filmdráma, 2002
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.