Rémségek kicsiny szakácskönyve - Avagy öt hátborzongató recept halloweenre

Ma már nemcsak Amerikában, de Európában, így itthon is egyre nagyobb divatja van a halloweennek. A mindenszenteket megelőző mókás borzongáshoz pedig jól jöhet néhány extravagáns, ám rövid idő alatt elkészíthető szellemes receptötlet, úgyhogy összegyűjtöttük a legszörnyűbb kajákat. Kellemes ijedezést kívánunk!
Szemgolyós tészta 
 
Bár első látásra bonyolultnak tűnhet, mégis pofonegyszerű receptről van szó. Az egész alapja egy jó kis paradicsommártásos spagetti, amihez tökéletesen illik a házi, de akár a készen kapható fasírt is. A lényeg azonban még ennél is könnyebb: a húsgombóc lesz ugyanis a tálban a szemgolyó: a szemfehérjét kör alakú sajtból olvaszthatod ki, míg a pupillát karikára vágott olívabogyóból, répakarikából vagy borsból készítheted. Ha pedig valami még ijesztőbbre vágysz, akkor ketchupból véres szájat is formálhatsz hagymafogakkal! 
 
Elkészítési idő: 40 perc 
 
Nehézségi fokozat: közepes 
 
Boszorkányujj-saláta 
 
Készíts ízlés szerint egy nagy adag salátával dúsított körözöttet, vagy vegyél a boltban egy tál hummuszt, és hámozz meg öt darab nagyobb méretű répát. A répaujjakon a köröm helyét vágd ki egy kicsit mélyebbre, majd olvasztott sajttal ragaszd fel a mandulapehely körmöket, és tűzd a már kész boszorkányujjakat a körözöttes tálba. 
 
Elkészítési idő: 15 perc 
 
Nehézségi fokozat: könnyű 
 
Koponyaszenya 
 
Egyes boltokban lehet kapni különböző formájú szendvicsvágókat, de ha van egy cseppnyi fantáziád, valamint kézügyességed, akkor még formára sem lesz szükséged ehhez a recepthez. Csak képzeld el magadban, hogy hogyan is néz ki egy koponya, és a levágott kenyérszeletet próbáld meg úgy nyesegetni, hogy valami hasonlót kapjál. A fej közepén vájd ki a szemgödröket, az állnál pedig vagy csíkozd be a fogak helyét, vagy majonézzel rajzold fel őket. Ha pedig még kísértetiesebb vacsit tálalnál, akkor a szemek helyére nyomj ketchupot, és próbálkozz meg egy pókszendviccsel is a koponya mellé: itt egyértelműen kör alakúra kell vágnod a kenyérszeletet, majd ropiból vagy vékony zöldségcsíkokból eszkábálhatsz a póknak lábat, mustárból pöttyöket, főtt tojássárgájából pedig szemet! 
 
Elkészítési idő: 25 perc 
 
Nehézségi fokozat: könnyű 
 
Szörnyek támadása 
 
Fogadni mernénk, hogy mostantól ez lesz a kedvenc uzsonnád: negyedelj fel három almát, majd a negyedek közepét hasítsd fel úgy, hogy egy nyitott szájat mintázzon. A szörnyecske fogai tökmagok lesznek, piros nyelve pedig egy félbevágott eper, amit mogyoróvajjal rögzíthetsz a szájüregbe. A hiányzó szemeket pedig a legkönnyebben tejszínhabból és két csokidrazséból lehet megformálni! 
 
Elkészítési idő: 20 perc 
 
Nehézségi fokozat: közepes 
 
Ha egy kis extra horrorra éhezel 
 
Frankenstein-torta 
 
Szeretsz kreatívkodni? Akkor ez a te recepted! Süss meg 20 muffint, vagy egy kör alakú piskótából vágj ki egy fejformát. Ebben a receptben a díszítés egy kis kézügyességet is igényel: a boltban több színben is kapható marcipánmasszából készül majd Frankenstein zöldes arcbőre. A tömbben csomagolt marcipánt egy vizezett vagy tejezett alufólián tudod sodrófával kinyújtani, majd ráformálni az arcra – a fogakhoz pedig pillecukorra, a szemhez és a szájhoz pedig csokis cukormázra és egy jó adag türelemre lesz szükséged!  
 
Elkészítési idő: 120 perc 
 
Nehézségi fokozat: nehéz 
 
Kurcz Orsi
2017.10.17
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.